Aktuális Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Vezércikk Volvo

2 000 Volvo-t vásárol a Girteka Logistics

Európa egyik piacvezető logisztikai vállalata, a Girteka Logistics nem kevesebb mint 2000 darab új generációs Volvo FH teherautóval bővíti járműparkját. A jelentős mértékű beruházásban a cég a biztonság és kényelem növekedése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkenésének ígéretét látja.

Forrás: Volvo Trucks

A litván központú Girteka Logistics Európában és Oroszországban 8 000 szerelvényből álló flottát üzemeltet és körülbelül 15 000 kamionsofőrt foglalkoztat. A vállalat számára a magas minőségű kiszolgálás, a hatékony üzemanyag-felhasználás, a biztonságos vezetés és a járművezetők kényelme kiemelt fontossággal bírnak, s így a 2 000 darab új Volvo FH megvásárlásakor is ezek voltak a döntő érvek.  

“Az új Volvo FH amellett, hogy optimalizálja az üzemidőt és az üzemanyag-hatékonyságot, kiemelkedő vezetői környezetet is kínál. Befektetésünkkel egyszerre nyújtunk sofőrjeinknek fokozott biztonságot az utakon és – a kimagaslóan hatékony üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően – károsanyag kibocsátásunk is jelentősen csökken. Nagy örömünkre szolgál, hogy a teljes balesetmentesség és a drasztikusan lecsökkentett környezetszennyezés felé vezető úton a Volvo lehet a partnerünk” mondja el Edvardas Liachovičius, a Girteka Logistics vezérigazgatója.

A Volvo Trucks nemrégiben jelent meg a piacon legújabb tehergépjármű palettájával, amelynek zászlóshajója a kifejezetten távolsági fuvarozásra tervezett Volvo FH. Az újdonságok között szerepelnek a még ergonómikusabb és teljesen megújult vezetői környezet, az adaptív első fényszórók és a hatékonyabb üzemanyag-felhasználás.

Ezen felül, a Volvo FH az I-Save csomaggal felszerelve az extra üzemanyag-takarékos motornak és az üzemanyag-megtakarítást elősegítő rendszereknek köszönhetően akár 10%-os üzemanyag megtakarítást* is lehetővé tesz. A Girteka által megrendelt 2 000 teherautó nagy többsége is ezzel a forradalmi csomaggal ellátva érkezik majd a vállalathoz.

Illusztráció – Fotó: Volvo Trucks

“Teszteltük az I-Save-vel felszerelt Volvo FH-kat és hatalmas üzemanyag megtakarítási lehetőséget fedeztünk fel ebben a kamionban, ami nemcsak az üzlet, de a környezet szempontjából is nagyon előnyös” folytatja Edvardas Liachovičius. A Girteka úgy tekint erre a beruházásra, mint a két cég között 15 éve tartó szoros kapcsolat ésszerű, logikus folytatása, s ebben a véleményében a Volvo Trucks is osztozik.

“Régóta tartó és gyümölcsöző kapcsolat ez a miénk a Girteka Logistics-szel és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy legújabb teherautóink megvásárlása mellett döntöttek. Járműveink ezen új generációja egy új szintre emelte az üzemanyag-hatékonyságot és a vezetői élményt. Izgatottan várom, hogy a Girtekával közösen tovább haladjuk a még fenntarthatóbb fuvarozás felé vezető úton.” fogalmaz Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

A Girteka Logistics eddig megvásárolt Volvo teherautóinak túlnyomó többségét a Volvo Pénzügyi Szolgáltatásainak támogatásával szerezte be és nem lesz ez másképp az új üzlet megkötésekor sem. A Volvo Trucks új tehergépjármű sorozatának gyártása 2021 márciusában kezdődhet, a Girteka Logistics kamionjait pedig még ebben az évben leszállítják. 

*Az üzemanyag felhasználásban mért különbség a gázolaj és az AdBlue költségek összevetésén alapul, egy új generációs és az Üzemanyagcsomaggal (I-Save) specifikált,  D13TC Euro 6 Step D motorral felszerelt Volvo FH és egy klasszikus, I-Save nélküli Volvo FH D13 eSCR Euro 6 Step D motorral felszerelt teherautó között. A tényleges üzemanyag-fogyasztás számos tényezőtől függ, mint például a vezető vezetési tapasztalata, a tempomat használata, a jármű beállításai és terheltsége, a domborzat, és az időjárási viszonyok. 

Forrás és kiemelt kép: Volvo Trucks

(Ezt a cikket 71 alkalommal tekintették meg.)