Ajánlatok Hírek Kiemelt hírek Szerviz

Milyen egy igazán jó szerszámos kocsi?

Rend a lelke mindennek. Így hangzik a közhelyes mondás, amely egy műhely esetében fokozottan igaz. Hiszen bármire is használja az ember ezt a helységet, ha minden szerszám máshol hever és semminek nincs helye, akkor bizony igen nehéz boldogulni. Egy igazán jó szerszámos kocsi azonban sokkal többet nyújt a tulajdonosának egy egyszerű tároló helynél. Megmutatjuk, mi mindenre alkalmasak ezek a berendezések.

Mégis milyen funkciói lehetnek egy szerszámos kocsinak?

Amellett, hogy számos olyan fiók található bennük, amelyek esetében a méretek a legtöbbet eladott méretű szerszámok arányai alapján lettek kialakítva, – és amelyek közül sok görgős csapágyazott, zárható és belül szivacsozott is – számos más előnye is van egy szerszámos kocsinak. A minőségi termékek egy része falra szerelhető vagy stabilan a talajra állítható, de sok olyan is van, amelyek fékezhető, nagy teherbírású kerekekkel vannak felszerelve. Ezáltal könnyedén mozdítható egyik pontból a másikba mindenféle megerőltetés nélkül. Sőt, sok verzió felső része úgy van kialakítva, hogy szerelésre is alkalmas, vagyis olyan helyen is lehet vele boldogulni, ahol alapvetően nem áll rendelkezésre nagy terület a ténykedéshez.

Mi kerülhet egy ilyen szerszámos kocsiba?

Tulajdonképpen minden olyan szerszám ide kerülhet, amire csak szükség lehet egy műhelyben. Lehet ez például dugókulcs készlet, fogó és csavarhúzó készlet vagy egyéb más típusú kézi szerszám is. Sőt, kaphatóak olyan kocsik is, amelyekben alapvetően megtalálhatók a legszükségesebb eszközök, így az előre kialakított helyekre kerülő kézi szerszámok segítségével még egyszerűbb a rendszerezés.

Hol tesz jó szolgálatot egy szerszámos kocsi?

Korábban főleg autószerelő műhelyekben használták az ilyen jellegű szerszámos kocsikat, hiszen a könnyű rendszerezésnek és az egyszerű mozgathatóságnak hála nagyban megkönnyíti a mindennapi munkát egy ilyen terepen. Azonban számos más területen is nagy haszna van ezeknek a berendezéseknek, legyen az gépműhely vagy akár egy hobbi barkácsoló szentélye. Vagyis nincs olyan műhely, ahol ne tenne jó szolgálatot egy ilyen berendezés.

Különböző kialakítások
Természetesen két műhely sem egyforma, de a számos különböző kialakítás között mindenki megtalálhatja a számára leginkább tökéletes szerszámos kocsit. Léteznek keskeny, sok polccal és rekesszel felszerelt kivitelek, de nyitott és zárt, mágneses, falra szerelhető vagy állványként is funkcionáló típusok között is lehet válogatni.

Mit érdemes figyelembe venni vásárlás előtt?

Az első és legfontosabb dolog amit figyelembe kell venni, az a méret, hiszen hiába találja meg az ember a számára ideális szerszámos kocsit, ha az nem fér be az adott helyre vagy túl sok helyet foglal az egyébként sem nagy térből. Szempont emellett a kialakítás is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségű és típusú eszközt szeretnénk benne tárolni. Ennek kapcsán nem mehetünk el szó nélkül a teherbírás mellett sem, hiszen ezeknek a szerszámoknak súlya van, amellyel bizony hosszú távon kell megbirkóznia a tárolónak. Nagyban leszűkíthető a kör azzal is, ha tudjuk, hogy falra szerelhető vagy kerekeken gurulható kivitel a végzett munkafolyamatok szempontjából az ideálisabbak. Érdemes emellett mindig a minőségi termékek mellett dönteni, ugyanis a megbízható márkák kocsijai mind olyan anyagból készülnek, amelyek strapabíróak és hosszú távon ellenállnak a külső behatásoknak is.

Látható, hogy egy ilyen szerszámos kocsi használatának számos előnye van a mindennapok során, függetlenül attól, hogy munkahelyről vagy otthoni használatról van szó. Hiszen sehol sem folyik olyan gördülékenyen a munka, mint ahol pontosan tudja az ember, hova kell nyúlnia ha szüksége van egy adott szerszámra, ahol mindennek megvan a pontos helye és ahol könnyedén megtartható a rend. Ide kattintva megtekintheti a különböző típusokat, amelyek közül a fentiek alapján már könnyedén választhat.

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

(Ezt a cikket 26 alkalommal tekintették meg.)