Ajánlatok Aktuális Hírek Kiemelt hírek Vezércikk

Miért ennyire népszerűek a H7 izzók? (x)

Ha valaki szereti az autóját, igyekszik abba mindig a legjobb alkatrészeket beszereltetni. Nem a kocsi „lelke” miatt van erre szükség, hanem a minél eredményesebb, biztonságosabb működtetés érdekében. Éppen ezt a célt szolgálják a H7 izzók, amelyeknek rengeteg előnye van a régebbi megoldásokhoz képest.

Mit kell tudni a H7 izzókról?

Az autók alapfelszereltségéhez tartoznak az izzók, ezt tudja mindenki, ám nem mindegy, milyen típusúak ezek a biztonságos közlekedésért felelős világítási megoldások. Az izzókat különböző jelölésekkel illetik, létezik H1, H3, H4, illetve H7 izzó is, ez utóbbi vitathatatlanul a legmagasabb minőséget képviseli. A különböző izzók közötti különbséget a méretben, a foglalatban és az izzószálban kell keresni. A H betű minden esetben a halogénizzó jelölésére szolgál. Ezekről azt kell tudni, az izzószálat kisméretű, a legtöbb esetben kvarcüvegből készült búra veszi körül, ebben található valamilyen semleges gáz, valamint a halogénelem, például jód vagy bróm. A halogénelemek, illetve a halogén körfolyamat felelős azért, hogy javuljon az izzó fényhasznosítása, élettartama. A H7 izzó tehát, amely az 1990-es évektől kezdve terjed el, teljesítményben és tartósságban is magas minőséget képvisel. Tompítottként, illetve fényszórókban is a lehető legpontosabb világítást képesek megvalósítani.

A H7 izzók típusai

A H7 izzókra is igaz, ami az autó többi részére – ismert, elismert gyártó termékét javasolt megvásárolni, valamint arra is törekedni kell, hogy ez megbízható helyről tegye az ember. Ami a márkákat illeti, már bizonyított az Osram, a Philips, a GE, a Neolux és a Tungsram is, ezeket bátran ajánljuk bármilyen típusú autóba. Különösen akkor érdemes ilyenre beruházni, ha valaki szeretne emelt fényerőt, illetve színhőmérsékletet elérni az autója világításával. A H7 izzókból nem csak a márka, hanem a típus alapján is lehet válogatni. Az emelt fényű, normál színhőmérsékletű megoldás jelenti az arany középutat, igaz ez a fényminőség és az élettartam tekintetében is. Mivel széles körben felhasználható, igazán népszerű ez a termék, optimális választást jelent. Létezik az emelt fényű, emelt színhőmérsékletű változat, ez erős, semleges fehér fényt biztosít.  A xenon hatású termék előnyének azt tartják, hogy kontrasztos megvilágítást valósít meg, a standard kialakítású H7-es izzó pedig egyszerre érdemelte ki az olcsó és a megbízható jelzőt, azaz ár-érték arányban ez jelenti a legjobb alternatívát. Két típus van még, amelyről beszélnünk kell: az egyik a longlife, a másik az off-road. A longlife elnevezéséből kitalálható, hogy ez extra hosszú élettartamot ígér, a világítás erőssége és minősége viszont nem kiemelkedő. Az off-road a magas színhőmérséklet miatt népszerű, de nem a személygépkocsiknál – mivel hidegebb, kékes fényt bocsát ki, közúton tilos a használata, ám a munkagépeknél ideális lehet. A H7 izzó választásánál a fenti lehetőségeket kell átgondolni, de egy tulajdonságból semmiképpen sem szabad engedni: ez a minőség!

(x) – fizetett pr-cikk

whitpress

(Ezt a cikket 36 alkalommal tekintették meg.)