Aktuális Alkatrészgyártók hírei Hírek Kiemelt hírek Személyautók Vezércikk

Újabb csúcstechnológiás szimulátor bevetésével gyorsítja fel az abroncsfejlesztést a Goodyear

A Goodyear Tire & Rubber Company és a szimulációs megoldásokat forgalmazó VI-grade ma bejelentette, hogy csúcstechnológiás DiM250 DYNAMIC vezetésszimulátort telepítenek a Goodyear Colmar-Bergben, Luxemburgban működő Innovációs Központjába.

Forrás: Goodyear – WS Hungary

Az új szimulátor elősegíti a termékfejlesztést a Goodyear európai létesítményében, és erősíti a műszaki együttműködést az ohiói Akronban található cégközponttal, ahol a közelmúltban szintén üzembe helyeztek egy DiM250 berendezést. A Goodyear Innovációs Központjai a VI-grade által biztosított COMPACT szimulátorokkal is támogatják a virtuális abroncsfejlesztést.

A vezetésszimulátorok már a fejlesztési ciklus kezdeti szakaszában lehetővé teszik az abroncsmodellek tesztelését és ellenőrzését, elősegítve a legjobb teljesítményt nyújtó abroncsváltozatok kiválasztását az első prototípus legyártása előtt. Mindez illeszkedik az autóipari fejlesztési folyamatok üteméhez, így a járműgyártók számára pontosan akkor tudják biztosítani a kívánt abroncsmodelleket, amikor szükségük van rá.

 

„A szimuláció alkalmazásának képessége ilyen magas szinten egyértelmű technológiai előny” – mondta el Chris Helsel, a Goodyear első alelnöke és technológiai vezetője. „Folyamatosan arra törekszünk, hogy felgyorsítsuk a fejlesztési folyamatot, és így ügyfeleink továbbra is kiemelt partnerként számítsanak ránk.”

„Örömmel jelentjük be, hogy immár a második DiM250 DYNAMIC vezetésszimulátort helyeztük üzembe a Goodyearnél” – mondta el Guido Bairati, a VI-grade globális értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. „Azzal, hogy az óceán mindkét partján használunk DiM250 és COMPACT szimulátorokat, a Goodyear a virtuális abroncsfejlesztés élvonalába került, és jelentős versenyelőnyt szerez az autóipari gyártókkal való együttműködés és a gyorsított termékfejlesztés terén. A Goodyear mérnökeinek mindkét helyszínen rendelkezésére állnak a legfontosabb versenypályák (mint a Nürburgring Nordschleife, a Virginia International Raceway és az Idiada Spain Proving Grounds) digitális másolatai, valamint a Fraunhofer Intézet által fejlesztett magas színvonalú abroncsmodellek CDTire formátumban.”

Forrás: Goodyear – WS Hungary

 

(Ezt a cikket 49 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock