Aktuális Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Vezércikk Volvo

1000 db Volvo teherautó a legtakarékosabb I-Save-vel? Egy olasz cég lecsapott az év üzletére

A Lannutti Csoport, egy olaszországi szállítmányozási és logisztikai vállalat 1000 db új Volvo FH teherautót vásárol meg, méghozzá a jelenleg elérhető legtakarékosabb üzemanyag-fogyasztási megoldással, azaz az I-Save csomaggal. A Lannutti várakozásai szerint így 10%-kal csökkenni fog üzemanyag-fogyasztása és ezáltal szén-dioxid kibocsátása is.

Forrás: Volvo Trucks

A Lannutti Csoport 8 európai országban üzemelteti kb. 1800 teherautóból álló flottáját. Az új Volvo FH modellekbe történő befektetés melletti döntést egy éven át tartó, alapos üzemanyag tesztelési időszak előzte meg, mialatt az I-Save csomaggal felszerelt FH-t több különböző teherautóval hasonlították össze. A teszt során kimutatott 10%-os üzemanyag megtakarítás* rendkívül meggyőzőnek bizonyult.

“A flotta megújításának egyik legfőbb szempontja a Lannutti Csoportnál az alacsony üzemanyag-fogyasztás. A megbízhatóság mellett nagyon fontos számunkra, hogy a teherautók a lehető legkönnyebbek legyenek – ezáltal biztosítva a nagyobb terhelhetőséget – és természetesen, hogy a minimalizáljuk a fogyasztást. A tesztelés során egyértelművé vált, hogy minden új Volvót I-Save csomaggal fogunk megrendelni” – mondja Valter Lannutti, a Csoport ügyvezető igazgatója.

Az I-Save csomaggal felszerelt új Volvo FH az eddig legkedvezőbb üzemanyag-fogyasztású erőforrás, amely a D13TC (Turbo Compound) motor és az Üzemanyagcsomag kombinációjával jön létre. Ezzel jelentősen csökken az üzemanyag-fogyasztás a távolsági fuvarozásban – a kiváló vezethetőség mellett. A Volvo FH az I-Save megoldással számos olyan biztonsági funkciót tartalmaz, mint például a sávváltást támogató rendszer és az egyéb járművezetői segédrendszerek, amelyek mindegyikét arra tervezték, hogy segítsenek megelőzni egy esetleges balesetet.

“A biztonság kérdésében nem kötünk kompromisszumot. Járművezetőinknek kényelmes és biztonságos munkakörnyezetet szeretnénk biztosítani, de nem utolsó szempont az sem, hogy a szállítmány épségben érjen célba. Szerencsére baleset nem gyakran történik, de ha egy teherautót szervizelni kell, az a termelékenység rovására mehet. Én abban hiszek, hogy a biztonságos vezetést támogató rendszerek a nap végén mindig jó befektetésnek bizonyulnak” – fogalmaz Valter Lannutti.

Forrás: Volvo Trucks

Az ezer darab I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH az idei és a következő év folyamán érkezik az olasz vállalathoz.

“A Lannutti Csoporttal régóta tartó, bizalmi alapokon épülő kapcsolatot ápolunk, és büszkeséggel tölt el, hogy újra a Volvo mellett tették le voksukat, ezzel is hitelt adva az I-Save csomaggal felszerelt teherautóink üzemanyag-megtakarítással kapcsolatos ígéreteinek. A fogyasztás minimalizálása nem csak ügyfeleink érdeke, de környezetvédelmi szempontból is nagy jelentőséggel bír” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az I-Save csomag műszaki adatai:

Az I-Save csomag minden jellemzőjét az üzemanyag költségek csökkentésére tervezték.

  • Az I-Save gazdasági csomaggal felszerelt Volvo FH teherautók a következőket tartalmazzák: •460 lóerős (2600 newtonméter) vagy 500 lóerős (2800 newtonméter) D13TC (Turbo Compound) motor;
  • rendkívül üzemanyag-hatékony, új fejlesztésű hátsó tengelyek;
  • alapjárati motorleállító;
  • I-Cruise sebességszabályozó I-Roll szabadon guruló funkcióval, amely szabályozza a sebességet az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében;
  • Kormányrásegítő változó térfogatú szivattyúval;
  • Továbbfejlesztett I-See domborzatkövető;
  • Továbbfejlesztett I-Shift automatizált váltó távolsági fuvarozáshoz optimalizált szoftverrel.

* az Euro 6 D-lépcsőjű motorral felszerelt Volvo FH modellhez képest.

Forrás: Volvo Trucks

 

(Ezt a cikket 99 alkalommal tekintették meg.)