Aktuális DAF Hírek Járműtechnika Kiemelt hírek Márkahírek Peterbilt Vezércikk

Stratégiai partnerség keretében fejleszt önvezető tehergépkocsikat a PACCAR és az Aurora

Önvezető Peterbilt és Kenworth teherautók fejlesztésére, tesztelésére és forgalmazására irányuló, globális stratégiai együttműködésről írt alá megállapodást a PACCAR és az Aurora. A közös munka az Aurora Driver rendszerét integrálja a PACCAR automatizált vezetési járműplatformjába, így növelve a PACCAR ügyfeleinek biztonságát és üzemi hatékonyságát.

Aurora Driver technikával felszerelt, önvezető Peterbilt 579 tesztjármű – Forrás: DAF Hungary Kft.

A stratégiai partneri együttműködés keretében a PACCAR – több évtizedes kiemelkedő mérnöki szaktudása és gyártási beruházásai, valamint alkatrészforgalmazása, pénzügyi szolgáltatásai és más szállítási megoldásai eredményeképpen – az iparágban vezető minőségi színvonal, tartósság és megbízhatóság jellemezte, önállóan közlekedő járművekkel szolgál. Az Aurora pedig a szakmában szintén élenjáró önvezető technikát kínál, a megfelelő hardvert, szoftvert és üzemi szolgáltatásokat is beleértve. A két vállalat a jövőben szorosan együttműködik a partnerség valamennyi területén, az alkatrészbeszerzéstől és a járműtechnikától egészen az Aurora Driver rendszer Peterbilt és Kenworth járművekbe integrálásáig. Az összefogás a járművek a PACCAR Műszaki Központban végzett vizsgálatára és a PACCAR gyáraiban folyó termelés támogatására is kiterjed.

A közös munka célja a fuvarozás hatékonyságának és biztonságának növelése a PACCAR ügyfelei számára. Az Aurora Driver rendszerét alkalmazó Kenworth T680 és Peterbilt 579 tehergépkocsik várhatóan az elkövetkező évek során jelennek meg Észak-Amerikában.

„Az Aurora iparági szinten is vezető automatizált vezetési technikájának és meggyőző csapatának köszönhetően a PACCAR nagy várakozással tekint a partneri kapcsolat elé” – hangsúlyozta Preston Feight, a PACCAR vezérigazgatója. „E stratégiai partnerség ideálisan egészíti ki a PACCAR kategóriavezető haszonjárműves technikáját, minőségét és fejlesztéseit.”

Chris Urmson, az Aurora társalapítója és vezérigazgatója hozzátette: „Az Aurora izgatottan várja e következő lépést a PACCAR vállalattal kialakított együttműködésünkben. Közös munkánk során igen meggyőzőnek bizonyult a PACCAR terméktervezési és gyártási szaktudása, illetve ügyfelei üzemi hatékonyságának és biztonságának növelése iránti elkötelezettsége. E partnerség egy lépéssel közelebb visz minket az automatizált vezetésű járművek fuvarozási piacának megnyitásához, oda juttatva az árukat, ahol szükség van rájuk.”

A PACCAR a Kenworth, a Peterbilt és a DAF márkanevek alatt egyaránt globális technológiai vezető a kiváló minőségű könnyű-, közép- és nehézkategóriájú teherautók tervezésében, gyártásában és ügyfélszolgálatában. A PACCAR emellett fejlett hajtásrendszerek tervezője és gyártója, pénzügyi szolgáltatásokat nyújt és informatikai technológiákat kínál, emellett főtevékenységéhez kapcsolódó tehergépkocsi-alkatrészeket is forgalmaz.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 49 alkalommal tekintették meg.)