Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Elfogtak ötvenkilenc migránst és az őket teherautón szállító román embercsempészt

Ötvenkilenc migránst és az őket szállító román embercsempészt fogott el a rendőrség Kiskunhalason szombat reggel – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A Készenléti Rendőrség munkatársai motozzák sorra az egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautóban talált ötvenkilenc migránst Kiskunhalas belterületén 2020. december 19-én. MTI/Donka Ferenc

A tájékoztatás szerint a Készenléti Rendőrség munkatársai Kiskunhalas belterületén megállítottak egy magyar rendszámú teherautót, amelyet egy román állampolgár vezetett. A jármű rakterében 59 illegális migráns bújt meg. Magukat szír és algériai állampolgárnak vallották, személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – ismertették.

A Készenléti Rendőrség munkatársai sorra átvizsgálják az egy román állampolgár által vezetett, magyar rendszámú teherautóban talált ötvenkilenc migránst Kiskunhalas belterületén 2020. december 19-én. MTI/Donka Ferenc

A rendőrök a román sofőrt elfogták, őrizetbe veszik, majd kezdeményezik letartóztatását – írták. Kitértek arra is, hogy a migránsokat kihallgatják, majd visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 39 alkalommal tekintették meg.)