Aktuális Hírek Kiemelt hírek Kishaszonjárművek Környezetbarát Márkahírek Vezércikk Volkswagen

A Volkswagen Haszonjárművek 2024-től új prémium kategóriájú elektromos járműveket gyárt Hannoverben a Csoport számára

“Hannoveri fő üzemünk a csoport három teljesen új prémium kategóriájú elektromos járművének gyártási helyévé válik” – mondta Dr. Carsten Intra, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatóságának elnöke. “Ezek a D-SUV kategóriás autók igazi zászlóshajó-projektek: prémium kategória, 100% -ban elektromos hajtás és nagy mértéű automatizáltság. A Volkswagen felügyelőbizottságának napokban meghozott döntése tehát fontos mérföldkő a csúcstechnológiával bíró telephelyünk számára, és nagyfokú bizalmat mutat csapatunk termelékenysége iránt. Ezt a döntést biztos lábon álló hatékonyságunkkal és a legmagasabb szintű gyártási minőséggel tudtuk elnyerni. Köszönet illeti minden kollégánkat, akinek munkája lehetővé tette ezt az úttörő döntést “- folytatta Carsten Intra.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

Bertina Murkovic, a Volkswagen Haszonjárművek Üzemi Tanácsának elnöke: “Erős versenyben álltunk a Csoport más márkáival, de végül telephelyre vonatkozó megállapodásunkkal és a minőségi gyártás terén szerzett tapasztalatunkkal elnyerhettük ezeket a termékeket Hannover számára. Így a következő évekre elérhetővé válik egy olyan kihasználtsági szint, amely a megállapodás szerint biztosítja a foglalkoztatási szintet is. Az új Multivan, az ID. BUZZ és most a D-SUV-k jelentik majd portfóliónkat erre az évtizedre. Ennél nagyobb biztonságot a gyártási hely vagy a munkavállalók számára jelenleg nem lehet megadni. “

Ezen járművek jövőbeni gyártása érdekében a Volkswagen Haszonjárművek új gyártósort épít a hannoveri telephelyen. Ily módon a gyárban ismét egyértelműen felgyorsítják az elektromos mobilitás irányába már megkezdett átalakulást , és többmárkás üzemmé válnak. A teljesen elektromos ID. BUZZ-nak már 2022-ben le kell gördülnie a gyártósorról, ami egy új elektromos korszakba vezeti át a hannoveri Bulli ikont.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek

 

(Ezt a cikket 18 alkalommal tekintették meg.)