Aktuális Hírek Iveco Kiemelt hírek Márkahírek Nikola Rendezvények Vezércikk

Társtámogatóként segítette a CNH Industrial és a Nikola a Politico rendezvényét

Az eseményen az Európai Unió magas rangú politikai döntéshozói, iparági szakértők és kormányközi szervezetek képviselői gyűltek össze. Megvitatták a nehézkategóriájú szállítmányozás szénmentesítésének legkedvezőbb módját, illetve azt, hogy a hidrogén milyen szerepet tölthet be e folyamatban lévő erőfeszítésekben. Az esemény nyitóbeszédét Gerrit Marx tartotta, aki a CNH Industrial haszonjárművekért és különleges járművekért felelős elnöke, egyben a Nikola igazgatótanácsának tagja.

Forrás: Nikola

„Izgatottan várjuk mindazon lehetőségeket, amelyek a nulla helyi károsanyag-kibocsátású távolsági fuvarozás megvalósulásával tárulnak fel. Emellett örömmel osztottuk meg, hogyan járulhat hozzá a hidrogén a nehézkategóriájú szállítmányozási iparág szénmentesítéséhez” – hangsúlyozta Gerrit Marx. „Ez az átalakulás már elkezdődött, és a CNH Industrial élen jár benne. A Nikola vállalattal közösen azon dolgozunk, hogy elősegítsük a Tre akkumulátoros elektromos járművek elkészítését, és a jövő év negyedik negyedévében beindíthassuk gyártását Németországban az ulmi vegyesvállalati üzemünkben.”

„Meggyőződésünk, hogy a Nikola Tre mércéül szolgál majd a nulla helyi károsanyag-kibocsátású tehergépkocsik számára” – emelte ki Mark Russell, a Nikola vezérigazgatója. „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy támogathattuk ezt az eseményt, hiszen az Európai Bizottság ambiciózus terveket fogalmazott meg a 2050-re elérendő klímasemlegességről. Úgy gondoljuk, a Nikola a CNH Industrial vállalattal együttműködve jelentős szerepet játszhat abban, hogy a nehézkategóriájú fuvarozás piaca megvalósíthassa e céljait.”

Forrás: Danube Truck Magyarország Kft.

Illusztrációs kiemelt kép: Nikola

 

(Ezt a cikket 27 alkalommal tekintették meg.)