Aktuális DAF Hírek Kiemelt hírek Kommunikáció és Informatika Márkahírek Üzemanyag Vezércikk

DAF Connect alkalmazás – az üzemanyag-hatékonyság növelése

Annak érdekében, hogy a járművezetők növelhessék tehergépkocsijuk üzemanyag-hatékonyságát és ezáltal csökkenthessék a CO2-kibocsátást, a DAF Trucks elindít egy alkalmazást, amely a járművezető mobiltelefonján keresztül képes optimalizálni a vezetési jellemzőket. A „DAF Connect applikáció” segítségével a diszpécserek, a flottatulajdonosok és a járművezetők meg is oszthatják egymással az útjaikkal kapcsolatos információkat, és központi helyen tárolhatják azokat.

Az új DAF Connect alkalmazás sok egyéb előnye mellett üzemanyag-takarékosságra tanítja a járművezetőket. – Fotó: DAF Trucks

A DAF gyártósoráról legördülő tehergépkocsik többsége rendelkezik a DAF Connect flottakezelő platformmal. Ez a rendszer egy online portálon keresztül valós időben nyújt bepillantást a flottakezelőknek és a diszpécsereknek járműveik teljesítményébe és a logisztikai folyamatokba. Az integrált Eco SCORE kártya a járművezetői magatartás hatékonyságának nyomon követését is lehetővé teszi.

DAF Connect applikáció
Az új DAF Connect alkalmazással a DAF még tovább bővíti flottakezelő platformjának szolgáltatásait. A Google Play és az Apple App Store áruházban elérhető alkalmazás közvetlenül kapcsolódik az Eco SCORE kártyához, és jelzi a járművezetőnek, hogy mit tehet a hatékonyabb vezetés érdekében. Például, hogy egyenletesen gyorsítsa a tehergépkocsit, korábban hagyja kigurulni, vagy még jobban előrevetítse a forgalmat. A sebességtartás használata és a motor alapjárati ideje is egyértelműen nyomon követhető. Minden megtekinthető a műszerfalon, amely azonnali tippeket ad a járművezetőnek a tehergépkocsi hatékonyabb vezetésére vonatkozóan.

Üzemanyag-megtakarítás
Jorg Wijnands, a DAF Connect marketingigazgatója: „Az a járművezető, aki tudja, hogyan kell a lehető leghatékonyabban vezetni, több ezer euróval csökkentheti az éves költségeket. Azt is észrevettük, hogy egyre több DAF-ügyfél jutalmazza azokat a járművezetőket, akik az Eco SCORE kártyájuk szerint hatékonyabban vezetnek.”

Egész éves elemzés
„A DAF Connect alkalmazás lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy ne csak az elmúlt 24 órás, hanem az előző heti, havi, negyedéves vagy akár az egész éves teljesítményüket elemezzék. Mivel az alkalmazás a járművezetői kártyához kapcsolódik, mindig hozzáférnek a saját teljesítményadataikhoz, függetlenül attól, hogy melyik DAF járművet vezetik, és még akkor is, ha több különböző munkaadónál dolgoznak.”

Kapcsolattartás a járművezetőkkel
A DAF Connect alkalmazás egy másik funkciójaként a diszpécserek és a flottatulajdonosok a DAF Connect platformon keresztül kommunikálhatnak a járművezetőkkel az ütemezésekről, az útvonalakról és egyéb logisztikai kérdésekről. Kérdéseik megjelennek a járművezető mobiltelefonján, és egyetlen gombnyomással megválaszolhatók. Ezután a vezető és a telephely közötti minden kommunikáció egy központi helyen tárolódik, ami lehetővé teszi például azt, hogy műszakváltás után a diszpécserek új csapata minden szükséges információhoz hozzáférjen.

Alkalmazások, amelyek valódi változást hoznak
Jorg Wijnands: „A DAF Connect alkalmazás jó példa a DAF azon elkötelezettségére, hogy a DAF Connect rendszert olyan alkalmazásokkal fejlessze, amelyek a szállítmányozó és a járművezető számára egyaránt valódi változásokat hoznak.”

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 67 alkalommal tekintették meg.)