Busz hírek Hírek Személyszállítás

Újabb buszok állnak forgalomba Győrben

Huszonkét új, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklósbusz áll forgalomba Győrben, ezzel év eleje óta a megyeszékhely 101 járműből álló buszparkjának mintegy negyven százalékát lecserélték – hangzott el a buszok átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón hétfőn Győrben.

Új Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbuszok az autóbusz-állomány fiatalításról tartott sajtótájékoztató napján az Audi Aréna Győr parkolójában 2020. szeptember 7-én. Huszonkét új, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklósbusz áll forgalomba Győrben, ezzel év eleje óta a megyeszékhely 101 járműből álló buszparkjának mintegy negyven százalékát lecserélték. A huszonkét csuklósbuszból 16 érkezett meg, közülük hét ezen a napon már forgalomba áll. A további hat busz a következő hónapokban érkezik. MTI/Krizsán Csaba

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a huszonkét csuklósbuszból 16 érkezett meg, közülük hét már a délután folyamán forgalomba áll. A további hat busz a következő hónapokban érkezik. Emlékeztetett, a választási kampányában tett ígéretének megfelelően igyekeznek modernizálni a város közösségi közlekedését. Első körben januárban érkezett 17 Mercedes-Benz 628 Conecto típusú busz a Volánbusz Zrt.-vel megkötött szerződés szerint. Hozzátette, hogy a járműpark cseréjén kívül is szeretnék a közösségi közlekedést megújítani, ezért október végéig a busz@gyor-ph.hu e-mail címre várják a győriek észrevételeit, javaslatait, hogy azokat a lehetőségekhez mérten beépíthessék az új menetrendbe, amely a tervek szerint jövő januárban lép életbe.

Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő jelentős előrelépésnek nevezte a buszpark fejlesztését: a járművek átlagéletkora 17,74 évről 10,92 évre csökkent. Győr nemcsak az iparban, a kultúrában és a sportban nyújt minőséget, hanem a tömegközlekedésben is – tette hozzá.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere beszél az autóbusz-állomány fiatalításról tartott sajtótájékoztatón, mellette Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b3), Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese (b2) és Kara Ákos, a térség fideszes parlamenti képviselője (b) az Audi Aréna Győr parkolójában 2020. szeptember 7-én. Huszonkét új, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklósbusz áll forgalomba Győrben, ezzel év eleje óta a megyeszékhely 101 járműből álló buszparkjának mintegy negyven százalékát lecserélték. A huszonkét csuklósbuszból 16 érkezett meg, közülük hét ezen a napon már forgalomba áll. A további hat busz a következő hónapokban érkezik. MTI/Krizsán Csaba

Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő azt emelte ki: mindent megtesznek azért, hogy korszerű és kényelmes körülmények között utazhassanak a győriek. Egy nap alatt mintegy 80 busz közlekedik a városban, így az év eleji és a mostani fejlesztéssel a napi közlekedési flotta mintegy fele korszerűsödött. A cél, hogy a hátralévő állomány is megújuljon – tette hozzá.

Az egyik új Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusz vezetőfülkéje az autóbusz-állomány fiatalításról tartott sajtótájékoztató napján az Audi Aréna Győr parkolójában 2020. szeptember 7-én. Huszonkét új, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklósbusz áll forgalomba Győrben, ezzel év eleje óta a megyeszékhely 101 járműből álló buszparkjának mintegy negyven százalékát lecserélték. A huszonkét csuklósbuszból 16 érkezett meg, közülük hét ezen a napon már forgalomba áll. A további hat busz a következő hónapokban érkezik. MTI/Krizsán Csaba

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy országszerte hetven településen biztosítják a közösségi közlekedést. Győrben évente több mint harmincmillió, naponta átlagosan nyolcvanezer utast szállítanak. Ezek a korszerűsítések nemcsak az utasok, hanem az autóbuszvezetők munkakörülményeit is javítják – mondta, hozzátéve, hogy az ország jelentős részén már nem küzdenek munkaerőhiánnyal, ám éppen Győrben még mindig. Ezért kedden toborzórendezvényt tartanak a megyeszékhelyen.

A Győrben átadott járművekkel az országban már kilencven azonos típusú busz állt forgalomba. A Volánbusz Zrt. járműfiatalítási programjának részeként pedig 2018 ősze és 2020 év vége között 866 új, vagy újszerű buszt állítanak forgalomba.

Az egyik új Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusz utastere az autóbusz-állomány fiatalításról tartott sajtótájékoztató napján az Audi Aréna Győr parkolójában 2020. szeptember 7-én. Huszonkét új, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklósbusz áll forgalomba Győrben, ezzel év eleje óta a megyeszékhely 101 járműből álló buszparkjának mintegy negyven százalékát lecserélték. A huszonkét csuklósbuszból 16 érkezett meg, közülük hét ezen a napon már forgalomba áll. A további hat busz a következő hónapokban érkezik. MTI/Krizsán Csaba

A Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz négyajtós, alacsonypadlós, akadálymentesített. Klímával, utastájékoztatóval, fedélzeti kamerákkal és utasszámláló berendezéssel felszerelt, 37 ülő- és 84 állóhelyet alakítottak ki benne.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 54 alkalommal tekintették meg.)