Aktuális Busz hírek Hírek Iveco Kiemelt hírek Márkahírek Vezércikk

Újabb IVECO midibuszokkal bővült a HOMM Kft. járműparkja

Átadták az IVECO Magyarország telephelyén azt a hét IVECO Dekstra LF38 alacsonypadlós midibuszt, amelyek a jövőben Budaörsön szállítják a helyi utazóközönséget. A HOMM Kft. már 2013 óta üzemelteti a pest megyei település menetrend szerinti ingyenes autóbuszjáratait, és két éve bővíti folyamatosan flottáját az IVECO BUS különböző járműveivel.

Forrás: IVECO – DanubeTruck Magyarország Kft.

Prémiumszintű kényelmet kínál a városi utazáshoz az IVECO Dekstra LF38 modell, amely hátul rámpával és kerekesszékes helykialakítással, elöl pedig babakocsik számára kialakított területtel is rendelkezik. A kategóriájában egyedülálló jármű utasait kimondottan vendégváró fedélzet fogadja új, ergonomikus és könnyen ápolható ülésekkel, valamint bőségesebb térkínálattal, a 2-0-2 ajtóképlet pedig gyors utascserét biztosít. A robusztus és megbízható, 180 lóerő teljesítményű, 3 literes F1C dízelmotor erőteljes és hatékony.

A városi buszoknak nemcsak nappal, hanem sötétben is üzemelniük kell, ezért kanyarfényfunkcióval is rendelkező ködfényszórók fokozzák a szűk fordulók és manőverek biztonságát. A jármű LED-technikájú világítótesteket alkalmaz az irányjelzők, a nappali menetfény, a féklámpa, az oldalsó irányjelzők, az oldalsó méretjelzők és a helyzetjelzők funkcióihoz. Ezek hosszú élettartamúak, kis energiafogyasztásúak és rendkívül minimális a karbantartási igényük. Az autóbuszokhoz kétéves, kilométer-korlátozás nélküli teljes körű jótállást biztosít a Danube Truck Magyarország Kft, ezzel is hozzájárulva a kedvező teljes birtoklási költséghez.

„Alvállalkozóként hosszú ideje biztosítjuk Budaörs közösségi közlekedését. Járataink és járműparkunk fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítunk az utazóközönség igényeire és visszajelzéseire. A csúcsminőséget képviselő, egyedi kialakítású IVECO Dekstra LF38 autóbuszainkkal minden eddiginél kiszámíthatóbb és biztonságosabb szolgáltatást nyújthatunk. Mindezek, és a kedvező üzemeltetési feltételek egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy ismét az IVECO kínálatából válasszunk” – mondta Homm Károly, a HOMM Kft. ügyvezető igazgatója.

A képen balról jobbra: Zákány Zoltán, a Danube Truck Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója; Tóth Balázs, a HOMM Kft. ügyvezető igazgatója; Homm Károly, a HOMM Kft. ügyvezető igazgatója; Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője. Forrás: IVECO – DanubeTruck Magyarország Kft.

A személyszállítással több mint három évtizede foglalkozó HOMM Kft. mintegy 300 autóbuszból álló járműparkjában jelenleg három darab IVECO DAILY 24+1 fős midibusz, három IVECO Feniks Low Entry és hat IVECO Feniks Intercity modell, valamint a most átadott hét IVECO Dekstra LF38 alacsonypadlós városi midibusz található. A budapesti székhelyű vállalat a jövőben további IVECO BUS típusok beszerzését tervezi.

„A gazdagon felszerelt IVECO Dekstra LF38 autóbuszok igényes kialakítással, teljesen új fejlesztésű utastérrel és takarékos dízelmotorokkal büszkélkedhetnek. A kategóriájában egyedülálló HI-MATIC nyolcfokozatú automatikus sebességváltó rendkívül megkönnyíti a járművezetők dolgát, és a hátsó légrugós felfüggesztéssel együtt különösen kényelmes utazási élményt biztosít. A hegyes-völgyes városba fontos felszereltség a Telma retarder, amely a megbízható és tartós lassulásban remek partnere a hajtásláncnak. Büszkék vagyunk rá, hogy a HOMM Kft. a járművek kiemelkedő tulajdonságai miatt ezúttal is az IVECO márkát választotta, és a most átadott új midibuszokkal együtt immár 19 tagúra bővült partnerünk olasz gyártmányú különítménye” – tette hozzá Lukács Gyula, a Danube Truck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.

Forrás és kiemelt kép: IVECO – DanubeTruck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 21 alkalommal tekintették meg.)