Aktuális Hírek Iveco Kiemelt hírek Márkahírek Sport Vezércikk

Egyesíti erőit a következő két szezonra az IVECO és a Repsol Honda Team MotoGP-csapat

Új partnert választott a MotoGP történelmének legsikeresebb csapata, így az egységet az IVECO márka és új tehergépkocsija, az IVECO S-WAY kíséri a világbajnokság összes európai versenyére. A Repsol Honda Team MotoGP-csapat az IVECO új nyerges vontatói mellett azok kiemelkedő teljesítménye, megbízhatósága, tüzelőanyag-takarékossága, illetve kis üzemeltetési költségei és színvonalas összeköttetési megoldásai alapján döntött.

Fotó: Iveco

Gazdag MotoGP-támogatói hagyományai folytatásaként az IVECO ezúttal a Repsol Honda Team csapatával dolgozik közösen a győzelemért Európa versenypályáin az elkövetkező két szezonban. Ennek keretében új IVECO S-WAY tehergépkocsik szállítják majd a versenyzők, Marc Márquez és Álex Márquez minden szükséges felszerelését a gyorsaságimotoros-világbajnokság összes európai futamára. A MotoGP történelmének legsikeresebb istállója a Repsol Honda immár ikonikussá vált színeiben használja majd az új IVECO S-WAY teherautókat.

A Repsol Honda Team MotoGP-csapat az IVECO új nyerges vontatói mellett azok kiemelkedő teljesítménye, megbízhatósága, üzemanyag-takarékossága, illetve kis üzemeltetési költségei és színvonalas összeköttetési megoldásai alapján döntött. Az új IVECO S-WAY a Microsoft Azure felhőszolgáltatást alkalmazza. Ahogyan a MotoGP-csapat legénysége folyamatosan kommunikál a versenyzőivel motorkerékpárjaik teljesítményét felügyelve, úgy az új IVECO tehergépkocsi is állandó kapcsolatban áll a márka irányítóközpontjával. Itt a teljesítmény fokozása, illetve a karbantartási igények előrejelzése szolgálatában külön szakértői egység kíséri figyelemmel a jármű adatait, végez távdiagnosztikát és frissíti a távolból a fedélzeti szoftvereket.

Tizennégy futam a diadalig

IVECO S-WAY tehergépkocsik szállítják majd Marc Márquez és Álex Márquez versenyzők minden szükséges felszerelését a július 19-i Jerezi Nagydíjtól kezdve egészen a november 15-i idényzáró Valenciai Nagydíjig. A szezon hivatalos versenynaptárát a koronavírus-járványhelyzet átrendezte, néhány európai verseny felfüggesztésére késztette a szervezőket. Mindez azt jelenti, hogy idén egyebek mellett Barcelona (szeptember 27.) és Aragón (október 18.) pályáira, valamint francia, olasz és osztrák helyszínekre látogatnak el az IVECO S-WAY tehergépkocsik, összesen tizennégy – köztük hét spanyolországi – futam alkalmával.

Az összes szükséges felszerelés – beleértve a pótalkatrészeket és szerszámokat is – szállítása mellett a Repsol Honda Team új IVECO S-WAY teherautói számos további funkciót is ellátnak. A versenyhelyszíneken például irodává, illetve a versenyzők és a csapat többi tagjának pihenőjévé alakítható pótkocsikat is vontatnak.

Kuvata Tecusiro, a HRC igazgatója így kommentálta: „Üdvözöljük az IVECO márkát a Repsol Honda Team MotoGP-csapatnál. Értelemszerűen egyik prioritásunk annak biztosítása, hogy mindegyik versenyre pontosan megérkezzen minden felszerelésünk, az IVECO teherautók pedig segítenek ennek biztosításában. Az IVECO szenvedélye az új technikák fejlesztése és a hatékonyság növelése iránt ugyanolyan szellemiséget tükröz, mint itt nálunk,  a HRC csapatánál.”

Amint Ruggero Mughini, az IVECO Spanyolország és Portugália ügyvezető igazgatója kiegészítette: „Büszkeséggel tölt el minket, hogy új zászlóshajónk, az IVECO S-WAY révén mi is a Repsol Honda Team csapatába tartozunk. A IVECO történelme során gazdag hagyományokra tekinthet vissza a versenysport területén, mi pedig nagy lelkesedéssel és elvárásokkal üdvözöljük ezen új partneri együttműködést. Nagy kihívás számunkra, hogy az elkövetkező két szezonban a Repsol Honda Team részei lehetünk. Sok a közös értékünk, mint például az elkötelezettség, a csapatmunka és a kiválóság iránti szenvedély, együtt pedig megállíthatatlanok vagyunk. Nagyon várjuk már egy Marc és Álex Márquez győzelmeiben gazdag szezon kezdetét.”

Az új IVECO S-WAY: az új évtized nehézkategóriás IVECO járműve

Ez a típus az iparág legfejlettebb technikáit ötvözi és új fülkével egészíti ki, amelyet teljes egészében a járművezető igényei szerint terveztek át. Az új IVECO S-WAY a járművezetőkre és a hosszú távú fenntarthatóságra összpontosító funkciók és szolgáltatások teljes körű és páratlan együttesét kínálja. Mégpedig a teljes birtoklási költség (TCO) csökkentését szolgáló, csúcsszínvonalú összeköttetési megoldások mentén. Az IVECO S-WAY több egy általános terméknél: olyan integrált szállítási megoldást képvisel, amely egyaránt kiterjed a jármű teljes életciklusára, valamint az IVECO ügyfeleinek igényeire.

Az új, vezetőközpontú fülke bőséges térkínálatával, kiváló járművezetői ergonómiájával, valamint a funkcionalitást és a kényelmet ötvöző, színvonalasan megtervezett konstrukciójával kiemelkedő vezetési és fedélzeti életkörülményekkel szolgál. Új kialakítása optimális légellenállási tulajdonságokról is gondoskodik, akár négyszázalékos tüzelőanyag-megtakarítást eredményezve.

Az új IVECO S-WAY színvonalas összeköttetési megoldásokat alkalmaz a vezetés még színvonalasabb élménye szolgálatában, fejlett vezetői segédrendszerekkel és a vezetési stílust kiértékelő technikákkal, valamint a közlekedés és a manőverezés könnyítése jegyében született funkciók egész sorával. A fejlett összeköttetési egységével  az IVECO S-WAY valós időben gyűjtheti, dolgozhatja fel, illetve küldheti és fogadhatja az adatokat. Fedélzeti összeköttetési rendszere a biztonságos adattárolás és -kezelés jegyében tervezett, a Microsofttal közösen kifejlesztett felhőalapú platformra épül. E megoldás a járművek úton töltött idejének maximalizálására született, egyúttal kis teljes üzemeltetési költség mentén segíti a logisztikai szolgáltatókat tevékenységük még jövedelmezőbbé tételében.

Forrás és kiemelt kép: IVECO – DanubeTruck Magyarország Kft.

 

(Ezt a cikket 43 alkalommal tekintették meg.)