Hírek KamionStop Közlekedéssel kapcsolatos hírek

ITM: hétvégétől már szombat délután megkezdődik a kamionstop

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik, a kamionok szombaton 22 óra helyett már szombaton 15 órától nem közlekedhetnek a hazai utakon – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Illusztrációs kiemelt kép: H. Szabó Sándor (1953-2017) felvétele

A tájékoztatás szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik – mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, ezekből a járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények – forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.

A tilalom alól mentesülnek többek között a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, a kommunális feladatot ellátó, az élő állatot, friss tejet, tejterméket, húst, pékárut, gyorsan romló élelmiszert szállító járművek.

A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető. Az intézkedésre az utóbbi években az országos tisztifőorvos által elrendelt, magasabb fokú hőségriasztások adtak okot – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 896 alkalommal tekintették meg.)