Ajánlatok Felszerelés Hírek

Milyen szőnyeget rakjunk az autónkba?

Újszerűvé varázsolná autóját? Fontosnak tartja az igényes belső teret, de az árak terén nem rugaszkodna el a realitások talajától? A tisztaság alapvetőnek számít, így a hátradobált kávéspoharak és szalvéták ideje rég lejárt. Érdemes azonban arra is hangsúlyt helyezni, hogy milyen szőnyeg kerül a gépjárműbe. Ez időnként egyébként is cserére szorul, de az újdonság varázsán túl az időjárás függvénye is az, hogy milyen típus mellett érdemes letenni a voksot.

A padlószőnyegek szerepe tehát nem merül ki az esztétikumban. Ezek védhetik belülről az autó padlóját, és segítségükkel megfelelő állapotban tarthatjuk a járgányt. Erre már csak azért is megéri figyelni, mert ha valamikor lecserélnénk az autót, akkor sokat dobhat az értékén, ha nem leharcolt állapotban van a belső tér. Alapvetően a padlószőnyeget és a gumiszőnyeget különböztetjük meg, rendszerint ezekkel találkozhatunk a webshopok kínálatában is.

Textil szőnyegek időtálló minőségben

A textilből készült autószőnyegek esetében az időtálló minőség kiemelt jelentőséggel bír. A kényelem és a stílusos megjelenés sem elhanyagolhatóak, ez utóbbi érdekében akár személyre is szabhatóak a szőnyegek. Főként tartós alapanyagból készülnek, így hosszú időn keresztül szolgálják majd a kényelmet. A sötét színek igazán praktikusnak bizonyulnak, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy a rendszeres takarításról elfeledkezhetnénk. Ha magunk végezzük ezt a műveletet, akkor a kézi porszívó remek választásnak bizonyul, de bármelyik üzemanyagtöltő-állomáson is megtalálhatjuk az erre alkalmas porszívót. Olyan szakemberek közül is válogathatunk, akik a gépjármű külső-belső takarításával, tisztításával foglalkoznak, így megspórolhatjuk magunknak mindennek a fáradalmát.

Könnyen tisztán tartható gumiszőnyegek

Az autoalkatreszonline24.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy a gumiszőnyeg nélkülözhetetlen az autóból. Ez az, amit bármikor könnyedén kitisztíthatunk, és a nedvesség sem árt neki. Gondoljunk csak azokra az esős, vagy éppen havas napokra, amikor már attól koszos lesz a cipőnk, ha néhány métert megteszünk az autóig. Ilyenkor a textil padlószőnyeg mindenképpen plusz védelmet kíván meg. Különféle stílusok és textúrák elérhetőek a kínálatban, így mindenki rábukkanhat arra, ami igényeinek és elképzeléseinek egyaránt megfelel.

Gumiszőnyegek egyedi vágással

A tökéletes illeszkedés elmaradhatatlan a gumiszőnyegek esetében. Ezt akár a járműre is lehet szabni, bár kétségtelen, hogy magasabb áron, mintha egy gumiszőnyeg szettet vásárolnánk meg. Essen bármelyik megoldásra is a választásunk, abban biztosak lehetünk, hogy a könnyű tisztántarthatóság hatalmas előnynek számít. Sáros cipő vagy kiömlő kávé- a padlószőnyeggel szemben ezek nem okozhatnak gondot, hiszen bármelyik mosóban eltüntethetőek a szennyeződések. A felületi kialakításnak köszönhetően a mély árkok magukban tartják a szennyeződéseket, így azok eltávolítása is egyszerűbb feladat.

Fókuszban a tisztaság

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gépjármű rendszeres szervizelése kiemelt szerepet játszik a nagyobb meghibásodások megelőzésében. A legtöbb autósnak azonban az is fontos, hogy ne galambürülékkel és sárfoltokkal teli járművet használjon nap mint nap. A külső tisztaság mellett a belső sem elhanyagolható, pláne azokban a hónapokban, amikor a latyak és a sár természetes velejárói a mindennapokban. A tartósság és a könnyű tisztíthatóság jegyében a gumiszőnyeg viszi a pálmát, s ma már esetükben sem kell lemondani az esztétikus megjelenésről. Gondoskodjon rendszeresen azok tisztításáról is, így egészen más élmény lesz az autóhasználat. Persze az sem elhanyagolható szempont, ha vendéget fogad autójában, hiszen a tisztaság és a rend sokat elárul saját személyiségéről és a környezete felé támasztott igényekről is.

Forrás: Dog and Pony Kommunikációs Ügynökség

(Díjmentes PR megjelenés. A Szerk.)

 

(Ezt a cikket 93 alkalommal tekintették meg.)