Aktuális Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Szállítmányozás Szervezetek hírei Vezércikk

A Waberer’s a szerződéses ügyfelekre és a főbb kereskedelmi sávokra összpontosít

A WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. sajtóközleményben jelentette be, hogy a Nemzetközi Fuvarozási Szegmensében (ITS) üzleti tevékenységeit a szerződéses ügyfelekre és az Európán belüli főbb kereskedelmi sávokra irányítja.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Mivel a koronavírus-válság jelentős hatással volt az európai logisztikai szektorra, a Waberer’s azonnali intézkedéseket vezetett be 2020 márciusában(1). A válság az európai nemzetközi logisztikai piac méretét és felépítését azonban hosszú távon is befolyásolhatja. Ezért a Waberer’s úgy döntött, hogy átalakítja üzleti modelljét a következő időszakban:

  • Az ITS eddig egy „taxi” modellt követett, amely központilag és folyamatosan optimalizálja a kamionok és a megbízások közötti egyezést. A jelenlegi környezetben ez a modell sok bizonytalanságot eredményez a bevételekés a kamionok kihasználtsága szempontjából, és nagymértékben támaszkodik az alacsonyabb jövedelmezőségű „spot” szállítási piacra, ezért leváltásra kerül. Ehelyett eg y „kereskedelmi sáv” modell kerül bevezetésre, amely az ismétlődő megrendelésekre összpontosít és az Európán belüli főbb kereskedelmi útvonalakra koncentrálódik.
  • A modellváltással összhangban a Nemzetközi Fuvarozási Szegmens az üzleti fókuszt a szerződéses ügyfelek felé irányítja, ami nagyobb stabilitást jelent a bevételekben és magasabb szolgáltatási minőséget biztosít.
  • A 6 hónapos végrehajtási szakaszban a Waberer’s fokozatosan hozzáigazítják az ITS folyamatait és kapacitásait az új működési modellhez és a piaci helyzethez.

Erdélyi Barna vezérigazgató és az Igazgatóság tagja elmondta: „Új kezdeményezéseinket abban a szellemben alkottuk meg, hogy a Waberer’s Nemzetközi Fuvarozási Szegmensét ügyfélközpontúbb, stabilabb és magasabb fedezetű vállalkozássá alakítsuk. A következő hat hónap során végrehajtandó terv jelentős lépést jelent az ITS profitabilitásifordulata felé, és hozzájárul ahhoz, hogy Waberer’segy erősebb vállalatként emelkedjen ki a válságidőszakból.” – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján megjelent sajtóközleményben.


1 A költségcsökkentési intézkedéseket a Waberer’s 2020 március 24-én hozta nyilvánosságra, további részletek a befektetői közleményben elérhetőek: https://www.waberers.com/files/document/document/998/20200324_Special%20measures_HU.pdf

Forrás: Waberer’s – BÉT

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 293 alkalommal tekintették meg.)