Szijjártó: kedd reggeltől újra üzemel az esztergomi teherkomp

Kamionok a kompon az Esztergom és Párkány közötti teherkomp átadásán az esztergomi teherkomp kikötőben 2016. szeptember 9-én. Az 1,1 milliárd forintos beruházással megszűnt az Esztergom és Párkány közötti áruszállítás fő akadálya, mert a komp a legnagyobb kamionok átkelését is lehetővé teszi. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kedd reggeltől újra üzemel az esztergomi teherkomp – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán hétfőn.

Kamionok a kompon az Esztergom és Párkány közötti teherkomp átadásán az esztergomi teherkomp kikötőben 2016. szeptember 9-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Mint a bejegyzésben olvasható, Magyarország határain a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések során mindig fontos szempont volt a teherforgalom minél zavartalanabb biztosítása. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szlovák-magyar határon mindig nagy a kamionforgalom, ami nem csoda, hiszen Szlovákia Magyarország második legfontosabb exportpiaca, a két ország kereskedelmi forgalma meghaladja a 10 milliárd eurót.

Teherautók hajtanak le az Esztergom és Párkány között közlekedő teherkompról 2020. június 4-én. MTI/Mónus Márton

Hozzátette: Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára már hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását, ami jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is. Az egyeztetések végül sikerre vezettek, kedd reggel 6 órától újra üzemel az esztergomi teherkomp – emelte ki Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

 

 

(Ezt a cikket 145 alkalommal tekintették meg.)