Aktuális Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Mercedes-Benz Vezércikk

Digitális formában is elérhető a Mercedes-Benz Múzeum és a Mercedes-Benz Classic gyűjtemény

160 jármű és összesen 1.500 kiállítási tárgy egy építészetileg is kiemelkedő épületben: ez a Mercedes-Benz Múzeum, amelyet több mint 800.000 érdeklődő látogat meg évente a világ minden tájáról. A digitális megoldásoknak köszönhetően a múzeum akár otthonról is bejárható.

Mercedes-Benz Múzeum, Stuttgart – Forrás: Daimler

Múzeumlátogatás a weboldalon keresztül

A 16.500 négyzetméteren elterülő kiállítás bejárása akár öt kilométeres sétát is jelenthet. A múzeum weboldalán azonban csak néhány kattintás szükséges ahhoz, hogy egyéni igényeinknek megfelelő élményben legyen részünk. A weboldalon 360 fokos felvételeken tekinthetjük át a 12 termet és a bennük található járműveket.

A múzeumot több kiemelkedő személyiség szemszögéből is megismerhetjük. Egyikük Jutta Benz, akinek különleges kapcsolata van a múzeummal, hiszen ő Carl Benz, az automobil feltalálója és felesége, Bertha unokája. Vagy Bernd Mayländer, aki húsz éve vezeti a biztonsági autót a Forma 1-ben. De bejárhatjuk a múzeumot Dr. Ulrike Groos-szal, a Stuttgarti Művészeti Múzeum igazgatójával, Gorden Wagenerrel, a Daimler AG vezető tervezőjével és Benedikt Weilerrel, a Mercedes-Benz Múzeum kurátorával is.

Interaktív séta az Instagramon is

A Mercedes-Benz Múzeum tárlatvezetőinek számtalan érdekes története van az állandó kiállításokról és az épületről. Lelkesedésüket és a kiállítással kapcsolatos meghökkentő tényeket, adatokat szívesen megosztják a helyszíni túrák résztvevőivel, illetve az Instagramról érkező látogatókkal is. Érdekes történeteik vannak az állandó kiállításokról, valamint az aktuális, „A Mercedes-Benz G-osztály 40 éve” című időszakos kiállításról is. Ez utóbbi lenyűgöző tényekkel szolgál a legendás terepjáróról. A múzeum Instagram csatornáján további interaktív túrákat is terveznek (@mercedesbenzmuseum).

Damian Dabrowski, a Mercedes-Benz Múzeum tárlatvezetője – Forrás: Daimler

Múzeumbejárás YouTube videókkal

A múzeumot bemutató videóban a sikeres youtuber, Shmee150, öt kevésbé ismert érdekességet mutat be a Mercedes-Benzről 180 fokos virtuális valóság formátumban. A csatorna látogatói maguk is körülnézhetnek a múzeumban.

Azok számára, akik több időt szeretnének eltölteni a látogatással, egy teljes útvonal is elérhető, amely az éjszakai Mercedes-Benz Múzeumot mutatja be. A filmet az „Éjszaka a múzeumban” című rendezvényen készítették olyan bloggerek és influenszerek részvételével, akiknek lehetőségük volt egy egész éjszakán keresztül felfedezni a múzeumot.

A sokszínű Mercedes-Benz Classic

A Mercedes-Benz Classic különféle digitális formátumokat kínál, beleértve a legendás modelleket bemutató „ALL TIME STARS” kiállítást, az archívumokat és a gyűjteményt, a Classic Centert, a hivatalos márkaklubokat és egyéb érdekességeket. A Mercedes-Benz Classic webhelyen minden megtekinthető.

Útmutató és kvíz

A digitális csatornák további ajánlatokat kínálnak a csillagos márkához. A „Melyik klasszikus autó illik Önhöz?” kvíz kitöltésével például néhány kattintásból kiderül a látogatók számára, hogy a márka 135 éves történetének melyik álomautója felel meg leginkább az egyéniségüknek. A „Kinek melyik klasszikus” című útmutató pedig példákkal színesített áttekintést ad a modellekről.

A weboldalon gyakorlati tippek is találhatók a klasszikus autók karbantartásáról és a téli szünet után az új szezonra való felkészítésükről.

Forrás: Daimler

 

(Ezt a cikket 67 alkalommal tekintették meg.)