Balesetek Hírek Rendőrségi hírek

Öten meghaltak egy balesetben Balatonkenesénél

Ismét járható a 710-es főút Balatonakarattya és Balatonfűzfő között, ahol öten meghaltak, amikor egy kisbusz és egy tehergépkocsi egymásba rohant csütörtök reggel – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A mikrobuszban öten meghaltak, négyen megsérültek. MTI/Vasvári Tamás

A 710-es főút 5-ös kilométerénél Balatonkenese térségében egy Balatonakarattya felől Balatonfűzfő felé tartó kisbusz egy kamion előzése közben ütközött a szemből érkező, építőanyagot szállító pótkocsis teherautóval. Bár mindkét jármű fékezett és lehúzódott az útpadkára, az ütközést nem tudták elkerülni.

Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kisbusz kilenc utasa közül négy magyar és egy Magyarországon élő román állampolgárságú férfi a helyszínen életét vesztette, további négy embert életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A balesethez több mentőautó és két mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket az MTI helyszíni információi szerint Veszprémbe, Győrbe és Budapestre vitték.

Összetört kisbusz és tehergépkocsi, miután összeütköztek Balatonkenese külterületén, a 710-es főúton. MTI/Vasvári Tamás

Csondor Henrietta, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal a kisbuszból két oldalról, feszítő-vágó berendezéssel nyolc embert emeltek ki.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 137 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!