Határinfó Hírek Rendőrségi hírek

Koronavírus – ORFK: nem működik a méltányossági kérelmeket fogadó elektronikus rendszer

Technikai hiba miatt nem működik az az elektronikus rendszer, amelyen keresztül be lehet nyújtani az államhatár átlépésével összefüggő méltányossági kérelmeket – közölte az ORFK kommunikációs szolgálata szerdán a police.hu-n.

ORFK felvétele: H. Szabó Sándor (1953-2017)

    Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón azt mondta, szerdától csak elektronikusan nyújthatók be a személyforgalomra vonatkozó beutazási szabályok alóli felmentés iránti méltányossági kérelmek.

A rendőrség szerda este azt írta a honlapján, hogy az elektronikus ügyintézést támogató inNOVA portáljuk működésében technikai hiba lépett fel; az üzemzavar elhárításáig az ügyfélkapuval vagy cégkapuval rendelkező ügyfelek a rendőrség hivatalos honlapján (www.police.hu) az Elektronikus ügyintézés/”Méltányossági kérelem Magyarországra történő beutazáshoz” menüpontban található űrlap igénybevételével nyújthatják be kérelmüket.

Az ügyfélkapuval és cégkapuval nem rendelkezők az ugyfelszolgalat@orfk.police.hu e-mail címre küldhetik el beadványukat. Az ide érkező kérelmeket is elbírálják – tették hozzá. A beutazásokkal kapcsolatos általános tájékoztatót az információs vonalakon (06/80-277-455; 06/80-277-456; 1818) vagy a koronavirus@bm.gov.hu e-mail címen kaphatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 506 alkalommal tekintették meg.)