A RENAULT TRUCKS ELŐKÉSZÍTI FRANCIAORSZÁGI GYÁRAINAK ÜTEMEZETT ÉS BIZTONSÁGOS ÚJRAINDÍTÁSÁT

Forrás: Renault Trucks

A gyártósorok március 18-ai leállását követően a Renault Trucks azon dolgozik, hogy előkészítse gyárainak folyamatos, tervszerű és biztonságos újra indítását, betartva a szigorú egészségügyi előírásokat dolgozói egészségének védelme érdekében: gépek és munkaállomások fertőtlenítése, maszkok, overálok és kesztyűk állnak gyári dolgozóink rendelkezésére.

Forrás: Renault Trucks

A gyári bezárás és a termelés részleges felfüggesztése után a Renault Trucks folytatta ügyfeleinek biztonságos és folyamatos kiszolgálását az alkatrészellátás és járművek szervizelése területén. Ezek a tevékenységek elengedhetetlenek a társadalom számára létfontosságú szolgáltatások folyamatosságának biztosítása érdekében, legfőképpen az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek szállítása terén. A franciaországi gyárak fokozatosan 2020. április 22-től indulnak újra, elsőként a  Lyon Venissieuxi motorgyárban indul be a termelés. A következő hetekben a Renault Trucks többi gyártási helyszínein is újra indul a gyártás, így a Bourg-en-Bresse és Blainville-sur-Orne gyárakban. A termelés felfuttatása összehangoltan  történik a vevői igényekkel és a Volvo Csoport többi gyárával.

Az ipari termelés újraindítása minden helyszínen szigorú biztonsági intézkedéseknek és protokoll előírásoknak megfelelően zajlik, szorosan együttműködve a szakszervezetekkel, munkavállalói képviseletekkel.

„Kizárólag abban az esetben  folytatjuk a tevékenységünket, ha az egészségügyi és biztonsági feltételek biztosítottak.- nem lesznek kompromisszumok. Ez az oka, hogy fokozatos újraindítást tervezünk, egy olyan kezdeti fázissal, ahol mielőtt megvalósulna a gyárak teljes felfuttatása, alkalmazzuk a megalkotott egészségügyi protokollokat, ellátási és logisztikai folyamatokat”– magyarázta Bruno Blin a Renault Trucks elnöke.

A Renault Trucks gyáraiban az alábbi szigorú óvintézkedéseket hoztuk munkavállalóink biztonsága érdekében:

  • 1,5 méteres biztonsági távolság betartása a munkavállalók között.
  • Alternatív maszkok széleskörű használata.
  • Azokban az esetekben, ahol a 1,5 méteres biztonságos távolságot nem lehet betartani, ott FFP2 maszkok biztosítása, védőszemüveggel és kesztyűvel.
  • Ajtók nyitva tartása (kivéve tűzvédelmi) a kilincsekkel, fogantyúkkal való folyamatos érintkezés elkerülése érdekében.
  • Munkaállomások, munkaeszközök, logisztikai berendezések, öltözők, szociális helységek folyamatos fertőtlenítése.
  • Bevezettünk egy különleges ültetési tervet a személyszállító járműinkben, ezzel biztosítva az utasok közötti biztonságos távolságot
  • Nagyobb mozgástér biztosítása az öltözőkben, étkezőkben, folyosókon.
  • Meghosszabbítottuk nyitvatartási időnket, ezzel is csökkentve az egy légtérben tartózkodó emberek számát.

Az értékesítés, kutatás – fejlesztés területén dolgozó munkavállalóink esetében a home office lehetőségét továbbra is javasoljuk és támogatjuk. Ezzel párhuzamosan a vállalat vezetése a következő hónapokban folyamatosan megvizsgálja az ügyfelei, kereskedői, karosszéria partnerei kéréseit és elemzi a piaci trendeket  a jövőbeli  megfelelő termelési arányok beállítása érdekében.

Forrás és kiemelt kép: Renault Trucks

 

(Ezt a cikket 95 alkalommal tekintették meg.)