Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek

Koronavírus – ITM: a következő napokban sincs kamionstop

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop a munkaszüneti napokon, így a következő hosszú hétvégén sem lesz érvényben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Felidézik, hogy a forgalomkorlátozást főszabály szerint a tavaszi hétvégéken szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig kellene alkalmazni, de az a munkaszüneti napokra is kiterjedne. Ennek megfelelően a kamionstop a következő napokban április 30., csütörtök 22 órától május 1., péntek 22 óráig, majd május 2., szombat 22 órától május 3., vasárnap 22 óráig állna fenn. A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében azonban a korlátozást visszavonásig felfüggesztették – tájékoztatott az ITM.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat. A cégek ennek köszönhetően gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről, a vásárlói igények kiszolgálásáról. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyebek mellett a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési- és pihenőidők május végéig érvényben lévő módosításával is megkönnyítette a közúti fuvarozást – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 818 alkalommal tekintették meg.)