Hírek Közút

Félmilliárdos útfejlesztés Tatabányán

Tatabányán közvetlen összeköttetést alakítanak ki a Galla ipari övezet és az M1-es autópálya óvárosi lehajtója között, így kitilthatják Óváros fő közlekedési útjáról az iparterületre szállító, öt tonnánál nehezebb teherautókat – közölte a polgármester az MTI-vel.

Illusztráció – Forrás: Pixabay

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta, a területen működő kis- és középvállalkozások fejlesztési terveinek támogatása, telephelyeik megközelíthetősége ugyanolyan jelentőséggel bír a beruházásban, mint a lakosság számára a teherforgalom elterelése.

A munkálatok során 1700 méteren újítják fel a teljes útburkolatot, és fél kilométeren új útpályát építenek. Az út kialakításához ingatlanokat kellett vásárolni, valamint megállapodást kötöttek a MÁV-val egy használaton kívüli iparvágány megszüntetéséről.

Az 508 millió forintos beruházásból 328 millió forintot tesz ki az uniós támogatás, 180 millió forint az önkormányzat önrésze. A Galla ipari övezet Tatabánya Budapest felőli részén található, a csaknem kilenc hektáros területen jelen van a műpadlót gyártó Graboplast Zrt., valamint a víztisztító membránokat készítő SUEZ Water Technologies and Solutions, illetve számos kis- és közepes vállalkozás. A társaságok csaknem hatszáz embernek adnak munkát, és a további betelepülők 90 új munkahelyet hoznak majd létre.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép:  Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 137 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical