Aktuális Fuvarpiac Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Szállítmányozás Vezércikk

Rendületlen növekedés a raklapos szállítmányozásban

A Covid-19 vírus elleni védekezés időszakában, sok más szektorral ellentétben, a logisztikai és szállítmányozó szolgáltatók működésében nincs megállás. A Palletways Magyarország – az Imperial üzletcsoport raklapszállító tagja – amellett, hogy a járványidőszakban is változatlanul üzemel, az elmúlt hónapban meghaladta a 100.000 raklapkiszállítási volument. Továbbá a megnövekedett rendelések kiszolgálásával párhuzamosan a vállalat két új partnerrel is bővült. A belépő vállalatok, a Szam Sped Kft. és a Nem-Sped Kft. a Heves, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkező megrendeléseket fogják össze. Velük együtt a Palletways hazánkban immáron 16 logisztikai partnerrel erősíti a raklapos teheráruszállítás országos lefedettségét.

Forrás: Palletways

Az Imperial csoporthoz tartozó, expressz raklapos szállítmányozásra specializálódott Palletways Magyarországra történő belépése óta, közel másfél év alatt, több mint 100.000 raklapos küldeményt szállított ki. A megrendelések növekedését pedig a járványhelyzet, az elmúlt időszak alatt tovább erősítette. A küldemények tartalmát tekintve; építőanyagot, italokat, hűtést nem igénylő élelmiszereket (majonéz, ketchup stb), vetőmagot, festékeket és egyéb nehéz tömegű és méretű árut tartalmazott. A 100.000 raklapnyi küldeményt együttvéve, a Palletways magyar tagvállalatai bő egy év alatt, több mint 500 elégedett ügyfélt kiszolgálva 36 ezer tonnát meghaladó árumennyiséget mozgattak az országban.

A vállalat működési modelljének sajátossága, hogy a lokális piacokat tökéletesen ismerő helyi, regionális szolgáltatókat szervezi erős nemzetközi hálózattá. Ebbe a hálózatba márciustól két új partner csatlakozott, így a Palletways Magyarország részéről mostantól tizenhat tagvállalat szolgálja ki a belföldi ügyfelek rendeléseit.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar piacra való belépést követően ilyen gyorsan elértük a 100.000 raklapos mérföldkövet, ez egyértelműen a magyar hálózat teljesítményét bizonyítja. És hogy egyúttal újabb két partnert köszönthetünk a csapatban, azt jelenti, hogy nem csak a könnyebb, de a mostani, sajnálatosan nehezebb időkben is képesek vagyunk helyt állni és tovább növekedni!” – osztotta meg Kovács Péter, a Palletways Magyarország ügyvezetője.

A Szentmártonkáta telephelyű Szam Sped Kft. belépésétől a Palletways Heves megyéért felelős képviselőjeként végezi annak regionális szolgáltatásait. A 2012-ben alapított, jelenleg 27 alkalmazottat foglalkoztató magyar vállalat tevékenységi körébe a közúti szállítmányozáson túl, tengeri, légi szállítmányozás, valamint vámkezelési ügyintézés és logisztikai folyamattervezési szolgáltatások tartoznak.

Pintér Gyula, a Szam Sped Kft. értékesítési és marketing vezetője, csatlakozásukról így nyilatkozott: „A Palletwaysben egy megbízható és jól működő szolgáltatási rendszert látunk, és nagyon örülünk, hogy ehhez mi is csatlakozhatunk, mivel úgy tapasztaltuk, hogy nagy igény van a piacon az egyszeri, vagy akár csak egy raklapnyi nehéz áru szállítására, amit a Palletways gyűjtőszállítmányozó hálózatának tagjaként immáron mi is biztosítani tudunk. Azt gondolom, hogy a csatlakozás kapukat nyit meg előttünk, amely révén olyan komplett szállítmányozási szolgálatást tudunk nyújtani a már meglévő és új ügyfeleink számára is, amivel mi is növelni tudjuk piaci jelenlétünket.”

Az egri székhelyű, 2010-ben alapított, nemzetközi árufuvarozással és bérraktározással foglalkozó vállalkozás, a Nem-Sped Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében látja el a Palletways a helyi ügyfelek megrendeléseit és kiszolgálását.

„23 éve raktártechnikával, raktártervezéssel kezdtünk foglalkozni, és mindig az a cél lebegett előttünk, hogy egy minél jobban működő egységet, rendszert hozzunk létre. 10 év fuvarozási tapasztalat után pedig, most a Palletways gyűjtő-terítő szállítmányozási rendszeréhez való csatlakozás lehetőségére tekintünk egy új kihívásként. Új tagokként teljes odaadással, alázattal tanuljuk és állítjuk fel a működési folyamatokhoz szükséges rendszert és feltételeket, valamint régi tapasztalt kollégák bevonásával acélozzuk meg csapatunkat, hogy ezzel is erősítsük a hálózat munkáját.” – mondta el Németh László, a Nem-Sped ügyvezető- tulajdonosa.

Mindezekhez Kovács Péter, a Palletways Magyarország ügyvezető igazgatója, a következőt fűzte: “Az új tagok csatlakozása iránti örömön túl a Palletways ezekben a nehéz időkben is folyamatosan keresni fogja a lehetőségeket, amelyek révén hálózatunk növekedhet és piaci helyzete erősödhet Magyarországon.”


A Palletways-ről

A Palletways az Imperial Logistics International leányvállalata – az Imperial nemzetközi divíziója. Az 1994-ben az Egyesült Királyságban alapított és 2006-ban az Imperial üzletcsoport által felvásárolt, expressz raklapszállítással foglalkozó Palletways, Európa vezető raklaphálózataként több raktárral és nagyobb mennyiséggel operál, mint bármely más szolgáltató ebben a régióban. A Palletways naponta több mint 45 000 raklappal dolgozik: ez két másodpercenként egy új raklapot jelent.

A Palletways elindulásától kezdve több mint 400 raktárból és 20 központból álló stratégiai hálózatot fejlesztett ki, amely 24 európai országot foglal magában: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Írország, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Svédország és az Egyesült Királyság. További információk: www.palletways.com/

Az Imperal csoport egy Afrikára és Európára egyaránt fókuszáló szolgáltatója kiszervezett, integrált szállítmányozásnak, szerződéses logisztikai megoldásoknak és piacra lépési szolgáltatásoknak. A Dél-Afrikai JSE-n bejegyzett üzletcsoportot a világ 30 legjobb szolgáltatója között minősítették és több, mint 27 000 embert foglalkoztat 32 országban. Öt piaci kulcsdimenzióra fókuszálva (gépjárművek, vegyi anyagok, ügyfelek, egészségügy és piac), a csoport mély tapasztalata és rugalmassága lehetővé teszi, hogy folyamatosan szolgálja ügyfelei relevanciáját és versenyképességét.

További információ: www.imperiallogistics.com

Az Imperial Logistics International az Imperial három divíziójának egyike, Dél-Afrika és az Afrikai Régiók részlegei mellett. Az Imperial Logistics International székhelye a németországi Duisburgban (Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi államban) van, mely a csoport összes logisztikai tevékenységért felel Afrikán kívül. A nemzetközi divízió több mint 9000 embert foglalkoztat 170 helyszínen. Szállítási tevékenysége az árufuvarozástól az uszályüzemelésig, a közúti és akár raklapon szállított expressz árufuvarozásig terjed. Ezenkívül 3PL / 4PL szolgáltatásokat is nyújt. www.imperiallogistics.com

Forrás: Palletways – Próbakő Kommunikáció

 

(Ezt a cikket 124 alkalommal tekintették meg.)