ITM – Schanda Tamás: Folyamatos a kapcsolattartás a hazai áruszállítókkal

Forrás: koronavirus.gov.hu

„Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az egyes ágazatok képviselőivel, így a közúti szállítás helyzetéről napi szinten kapjuk a friss információkat” – mondta Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára arról is beszámolt, hogy a magyar szállító cégek pozícióinak megerősítése érdekében megtehető lépésekről a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete vezetőivel is éppen egyeztetéseket folytat a szaktárca. Schanda Tamás hozzátette: az áruszállítással foglalkozó cégek és a munkatársaik teszik lehetővé azt, hogy a magyar emberek hozzájussanak az üzletekben azokhoz a termékekhez, amelyeket meg szeretnének vásárolni – ezért köszönet illeti a szektor dolgozóit, vállalkozóit.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Mint mondta, most az egészség és az élet védelme a legfontosabb, de közben a magyar gazdaságra is figyelni kell. „Az elmúlt tíz évben is azt vallottuk, hogy patrióta gazdaságpolitikát kell folytatnunk. Ez a szemlélet most, hogy az egész világgazdaság bajba került, különösen fontossá vált” – jelentette ki. A miniszterhelyettes rámutatott: minden magánember és vállalkozás tehet annak érdekében, hogy minél kisebb kár érje a gazdaságot és a magyar cégeket. „Együtt, közösen mérsékelni tudjuk a károkat. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy ha tehetjük, hazai árut vásárolunk, és hazai vállalkozások által nyújtott szolgáltatásokat választunk” – hívta fel a figyelmet a miniszterhelyettes.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Hozzátette, különösen fontos, hogy aki teheti, magyar fuvarozó céget válasszon az áruja szállíttatásához, hiszen ez a szektor nagy kihívásokkal szembesül most. „A járvány eleve nehéz helyzetbe sodorta őket, most azonban az uniós bürokraták is tetézni készülnek a bajt. Brüsszelben ugyanis egy olyan javaslatot készítenek elő, amelyik nemhogy a problémák megoldását segítené, hanem további károkat okozna. A szabályozási kezdeményezés ráadásul ellentétes a munkavállalás, az áruk és szolgáltatások mozgásának alapvető szabadságjogaival is” – fejtette ki a miniszterhelyettes. Mint mondta, a magyar kormány és több másik tagállam is küzd a megfelelő fórumokon az új rendelkezés ellen.

Forrás és kiemelt kép: koronavirus.gov.hu

 

(Ezt a cikket 136 alkalommal tekintették meg.)