DAF Hírek Kenworth Kiemelt hírek Márkahírek Peterbilt Vezércikk

A PACCAR meghosszabbítja gyárainak bezárását 2020. április 20-ig

A PACCAR Inc frissítette vállalati híreit válaszul a koronavírus miatti járvány következtében a piaci kereslet terén tapasztalható változásokra és a világgazdaság gyengülő kilátásaira.

Illusztráció – Forrás: DAF

A vállalat 2020. április 20-ig kiterjeszti a tehergépkocsik és motorok gyártásának felfüggesztését az üzemeiben világszerte. A vállalat rendszeresen felülvizsgálja majd a jövőre vonatkozó intézkedéseit. A PACCAR továbbra is biztosítja az értékesítés utáni támogatást ügyfeleinek, akik gyógyszer- és élelmiszerszállítást, valamint létfontosságú kommunális szolgáltatásokat nyújtanak a társadalomnak.

A PACCAR 2020-as pénzügyi eredményeire hatással lesznek a piaci kereslet terén tapasztalható változások és a kormányzati jogszabályok, illetve rendeletek miatti szűkösebb gyártási ütemterv. A vállalat a 2020. április 21-ére ütemezett pénzügyi jelentésében ad majd ismét naprakész tájékoztatást és ekkor számol be az első negyedév eredményeiről.

A vállalat erős pénzügyi helyzetben van, kiváló likviditással és A+/A1-es hitelminősítéssel. 2020. március végén 4,3 milliárd dollárt tett ki a gyártási készpénzállomány és a piacképes értékpapírok értéke. A vállalat a meglévő 3,0 milliárd dolláros hitelkeretéhez is hozzáfér.

„A PACCAR kiváló pénzügyi mérlege, tapasztalt vezetősége és kitűnő munkatársai mind hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a vállalat sikeresen átvészelje ezt a nehéz időszakot” – mondta Preston Feight elnök-vezérigazgató.

A PACCAR egy globális technológiai élenjáró vállalat kiváló minőségű könnyű-, közép- és nehézkategóriás tehergépkocsik tervezése, gyártása, illetve ügyféltámogatása terén a Kenworth, Peterbilt és DAF márkanevek alatt. A PACCAR továbbá fejlett dízelmotorokat is tervez, illetve gyárt, pénzügyi szolgáltatásokat és informatikai technológiákat biztosít, valamint fő üzleti tevékenységéhez kapcsolódóan tehergépkocsi-alkatrészek ellátásával is foglalkozik

Ez a közlemény „jövőbe tekintő megállapításokat” tartalmaz az Egyesült Államok magán értékpapírokkal kapcsolatos bírósági eljárásokra vonatkozó 1995. évi reformtörvénye (Private Securities Litigation Reform Act.) értelmében. Ezek a megállapítások a vállalatvezetés jelenlegi várakozásain alapulnak, és ki vannak téve a bizonytalanságnak, valamint a körülmények megváltozásának. A tényleges eredmények jelentősen eltérhetnek a jelen közleményben megfogalmazottaktól számos tényező miatt. Ezekről a tényezőkről bővebb tájékoztatás található a PACCAR Értékpapír- és Tőzsdebizottságnak benyújtott iratában.

Forrás és kiemelt kép: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 22 alkalommal tekintették meg.)