Koronavírus – Egy kamionos feleség levele a családját ért inzultusokról

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Egy kamionsofőr felesége küldte az alábbi levelét oldalunknak, a koronavírus karantén intézkedései miatt ért inzultusokról.

Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Kedves Hungarokamion.hu!

Egy rövid beszámoló egy kamionos feleség szemszögéből.

Párom piros papírral érkezett haza, telephelyén tölti a karantént.J ó döntés volt részéről és jól döntöttem én is, amikor harcoltam hogy ne jöjjön haza. Megértette az érveket mindannyiunkért. Túléltük a hétvégét ismét nélküle, és ő sem maradt ellátás nélkül, de senkinek nem kívánom azt amit a szomszédok, ismerősök tesznek velünk. Köpködik a lakásajtót, hangosan beszólogatnak amikor eljönnek az ajtónk előtt vagy az erkélyünk alatt, üzenetek érkeznek mintha csak fertőzőek lennénk.

Miért is teszik ezt? Mert egy kamionossal élünk egy fedél alatt. Pedig haza sem jött, mindannyiunk érdekében, mert ugye nem lehet tudni lappang e betegség benne, vagy akár bennünk. Na meg mit szóltak volna a szomszédok ha meglátják a piros papírt az ajtónkon. És sok-sok apró dolog amin végigmegyünk a karanténos papír miatt.

Nem tudom eldönteni, kinek a felelőssége ez, és azt sem tudom miért becsmérelnek ez miatt? Ki fogja visszaállítani az elvesztett bizalmat az emberekben ami eddig volt felénk? Dolgozunk mindketten ameddig csak bírunk a családunkért, a gyerekeinkért, a megélhetésünkért egészségesen.

Egy ilyen határozat ezeket a dolgokat művelte velünk, bántanak, sértegetnek ok nélkül. Nekünk kell meghunyászkodni azért ami meg sem történt. Nem jött haza a párom, mert véd minket és magát is, véd a szomszédoktól és az ismerősöktől. Mivé lett a világ? Hol hordják az eszüket a törvény hozók, és tudják e egyáltalán mit tettek családok sokaságival ezzel a piros papírral úgy hogy tünetmentesek vagyunk mindannyian.

Amúgy sem könnyű egy nőnek egyedül, gyerekekkel. De tudjuk hogy mi miért van. Kibírjuk csak azért hogy legyen mit enni a következő hónapban, kitudjuk fizetni a számlákat, és tudjuk biztosítani a gyerekeink jólétét.

Nem sajnáltatni akarom magam… de lesz olyan egyszer, hogy ezt valaki honorálja nekünk, egy bocsánatkéréssel akár?

Tisztelettel: aláírás

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 3625 alkalommal tekintették meg.)