Aktuális Gazdaság Hírek

Koronavírus – Jobbik: kedvezményeket a szállítóknak!

A szállításban és a raktározásban dolgozók megsegítésére szólította fel a kormányzatot szerdai online sajtótájékoztatóján Ander Balázs, a Jobbik alelnöke.

Illusztráció – ORFK légi felvétele: H. Szabó Sándor (1953-2017)

Az ellenzéki politikus azt hangsúlyozta: a GDP öt százalékát és a munkahelyek hat százalékát adó, évi 300 millió tonna árut megmozgató szektor sorsától függ 300 ezer ember és családjaik megélhetése, az egységes hazai gazdaság megléte.

Ander Balázs arra kérte a kormányzatot, hogy nemzetközi példákat alapul véve vizsgálja meg, hogyan lehet ezeket a vállalkozásokat megsegíteni. Megemlítette, hogy Ausztriában 90, Csehországban 80, Romániában pedig 50 százalékot vállal át a bérköltségből az állam.

Ander Balázs közölte, szeretnék, ha Orbán Viktor meghallaná a Magyar Munkahelyvédelmi Alap felállítására tett jobbikos javaslatot, amellyel az e szektorban dolgozók állásait is meg lehetne őrizni.

Az ellenzéki politikus kiemelte: a taxisok mellett azt a mintegy másfélezer kisvállalkozást is segíteni kellene, amelyeknél 16 ezer sofőr állása került veszélybe a munkásjáratok ritkulása, a belföldi turizmus, az osztálykirándulások leállása miatt.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 96 alkalommal tekintették meg.)