Autópálya Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Koronavírus – Megszűnik a felújítás miatti korlátozás az M1-es autópályán

Megszűnik a felújítás miatt érvényben lévő korlátozás az M1-es autópályán, mert április 15-ig felfüggesztik a helyreállítási munkákat a zavartalan áruszállítás és a koronavírus-járvány miatt kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosításáért – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Illusztráció – M1 autópálya – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A közleményben azt írták, hogy az eddig elvégzett beavatkozásokat még befejezik, hétfőn és kedden visszabontják a kiépített terelést, utána viszont az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni. A terelés visszabontása azonban csak időszakos korlátozások mellett valósítható meg biztonságosan, ezért a Magyar Közút az arra közlekedők türelmét és megértését kéri.

Az április 15-ig tartó felfüggesztés esetleges hosszabbításról vagy eltörléséről és a munkálatok további ütemezéséről folyamatosan tájékoztatnak majd – írták. A közlemény szerint 2018-ban mintegy 15 kilométeren újult meg az M1-es autópálya, 2019-ben pedig összesen 71 kilométernyi szakaszon indult el helyreállítási munka.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: Karsai Attila – hungarokamion.hu

 

(Ezt a cikket 57 alkalommal tekintették meg.)