Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi határprognózis – 2020 február 15 – 16.

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul 2020. február 15. és 2020. február 16. között.

Illusztráció –  MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
 

A hétvégén, a közúti határátkelőhelyeken a szokásos személyforgalommal kell számolni. Pénteken a kilépő irányban, illetve vasárnap belépő irányban lehet várakozás, amelynek mértéke egyes időszakokban a személyforgalomban akár 30-60 perc is lehet, illetve a buszforgalomban akár a 120 percet is elérheti.  A teherfogalomban 2020. február 14-én és 2020. február 15-én a kamionstopot megelőzően és jövő héten hétfőn hajnaltól alakulhat ki nagyobb forgalom és várakozás. 

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás a visszatérő vendégmunkások utazása miatt akár 30 perc is lehet.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

A horvát hatóságok tájékoztatása alapján a Letenye–Goričan II. Autópálya Határátkelőhely térségében az M7-es autópálya horvát szakaszán karbantartási, illetve felújítási munkálatokat végeznek. A biztonság és a munkavégzés zavartalansága érdekében a Letenye–Goričan II. Autópálya Határátkelőhelyet 2020. február 14-én 12 óra 30 órától előre láthatóan három órás időtartamban lezárják. A lezárás ideje alatt az autópálya határátkelőhely forgalmát a Letenye–Goričan I. közúti határátkelőhelyre terelik át.

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Udvar közúti határátkelőhelyen a Magyarországon keresztül utazó – a nyugat-balkáni régióból származó – vendégmunkások miatt pénteken kilépő, illetve vasárnap belépő irányban forgalomnövekedéssel számolunk, amely miatt 30 perces várakozás alakulhat ki a személyforgalomban. A teherforgalomban Udvar közúti határátkelőhelyen pénteken, szombaton és jövő héten hétfőn mindkét irányban akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyein – elsősorban Tompa közúti határátkelőhelyen – a személyforgalomban pénteken kilépő irányban késő estig, illetve vasárnap déltől estig akár 30-60 perces várakozással lehet számolni. A teherforgalomban Tompa közúti határátkelőhelyen a várakozás elérheti, estenként meghaladhatja 120 percet.

Hercegszántó közúti határátkelőhelyen elsősorban szombaton és vasárnap lehet kilépő és belépő irányban esetenként akár 30 perces várakozás a személyforgalomban. Bácsalmás és Bácsszentgyörgy közúti határátkelőhelyen a hétvégén az átkelőhelyek nyitását követő, illetve zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30 percet a várakozás.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen, pénteken a kilépő irányban a személygépjárművek és a buszok tekintetében 30-60 perces, esetenként 120 perces várakozás kialakulásával számolunk. A tehergépjárművek esetében akár 60-180 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban szombatig és a jövő héten hétfőtől.

Kübekháza, Tiszasziget, valamint Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken, a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban mindkét irányban.

Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen a tehergépjárművek tekintetében kilépő és belépő irányban 60-180 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében elsősorban belépő irányban 30-60 perces várakozással számolunk.

Nagylak közúti határátkelőhelyen a tehergépjárművek esetén 30-60 perc várakozás alakulhat ki mindkét irányban.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen 2020. február 14-én és 2020. február 15-én 8 és 22 óra között mindkét irányban 30-120 perc várakozás alakulhat ki a tehergépjárművek tekintetében. Szintén kialakulhat várakozás a teherforgalomban február 17-én hajnaltól, amelynek mértéke a mindkét irányban 30-120 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vállaj közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban péntek déltől késő estig a kilépő irányban 30, míg szombaton és vasárnap belépő irányban szintén 30 perc várakozás is kialakulhat. A szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt a jövő héten belépő irányban bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás.

Csengersima közúti határátkelőhelyen a kilépő irányban pénteken déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 30 perces várakozás is előfordulhat. A hétvégi időszakban belépő irányban szintén erőteljes forgalommal és 30 perc várakozással számolhatunk. A szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt a jövő héten belépő irányban bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás.  A teherforgalomban a kamionstop időszakát követően alakulhat ki 30-60 perc várakozás elsősorban belépő irányban.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében főként belépő irányban a hét minden napján a délelőtti óráktól alakulhat ki esetenként 30-60 perc várakozás.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében – főleg belépő irányban – a hét minden napján már a hajnali óráktól számolhatnak az utasok 30-60 perc várakozással, ezért javasoljuk a korlátozott nyitvatartással (7-19 óra között) üzemelő Barabás Közúti Határátkelőhely igénybevételét. Kilépő irányban az időszakosan megnövekvő forgalom miatt elsősorban a délutáni/esti időszakban 30 perc várakozás alakulhat ki.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat 15-60 perces várakozás, amelynek mértéke elsősorban a határátkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30 percet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban belépő irányban a hét minden napján kialakulhat 30-60 perc várakozás. A jellemzően csütörtökön a délutáni óráktól hétfőig a megnövekvő forgalom miatt a várakozás kilépő irányban időszakosan elérheti a 60-120 percet. A teherforgalom tekintetében a várakozás főként kilépő irányban meghaladhatja a 60 percet.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás és kiemelt kép: Police.hu

 

(Ezt a cikket 88 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen-biztos kézzel!