Ajánlatok Baleset-megelőzés Biztonság Hírek Sofőrök

Ezért fontos egy megbízható szemüveg az utakon is (leárazás tippekkel)

A látásszűrés mindenkinek fontos lehet, hiszen a megelőzés a legfontosabb. A rendszeres látásvizsgálat elkerülhetetlen, ha sokat ülünk számítógép előtt. Az idősödéssel járó látásromlás pedig kifejezetten igényli a folyamatos látásvizsgálatot. Gyermekeknél is gyakorta előfordul főleg iskolás korban a gyakori fejfájás és az, hogy nem látják a táblát rendesen. A megbízható szemüveg emellett vezetéskor is elengedhetetlen.

Forrás: Pixabay

Az utakon közlekedő kamionosoknak a távoli látásélesség nélkülözhetetlen, hiszen a nagy távolságokra is tisztán kell tudniuk fókuszálni. A vezetőknek a minimum reakcióideje 0,4 szekundum, de ha rosszul lát egy vezető és későn veszi észre a megállj jelzést akkor már nem marad meg a 0,4 szekundum a helyzet lereagálására. A kamionsofőr minél gyorsabban vezet, annál kevesebb ideje marad a reakcióra. A másik és kiemelkedően fontos dolog a mélységérzékelés. Egy lehetséges sávváltáskor a zsúfolt forgalomban nagyon jól kell felmérni a távolságokat a mozgó járművek között. Ehhez mind a kettő szemnek tökéletes mélységmérőként kell működnie. Ha egy kamionsofőrnek ez a képessége gyengébb, akkor nagy gondot jelenthet neki még egy sávváltás is.

A látásvizsgálat nem vesz igénybe túl sok időt, így érdemes elmenni a rendelőkbe, optikákba és minél előbb elvégeztetni. A vizsgálat általában 15 és 60 perc közötti időintervallumot jelent, ami nem olyan sok, hogy ne érje meg számunkra, hogy tisztába legyünk szemünk állapotával. Ma már kuponkódok is rendelkezésünkre állnak, így nagyon olcsón meg lehet úszni egy szemvizsgálatot. Mindenkinek fontos a szeme világa, így a szemüvegen nem érdemes spórolni. A legmegfelelőbb bánásmódot kell szemünknek biztosítani, főleg, ha rendszeresen vezetünk. Az aprólékos munkával készülő termékek megérik az árukat. A boltokban is lehet pár száz forintért szemüveget vásárolni, de ezek minősége hagy némi kivetnivalót. Ezek a szemüvegek sok esetben nagyobb károkat okoznak, mint sem hogy használnának.

Természetesen dolog, hogy a drágán megvásárolt szemüvegünket mindig féltjük, de nem árt, ha az ápolásával is foglalkozunk. Ha az eyerim kupon segítségével már jó áron hozzájutottunk a szemüveghez, akkor foglalkozzunk is vele. Ha levesszük a szemüvegünket, akkor soha ne lencsével lefelé tegyük azt, hiszen ebben az esetben a lencsék sérülhetnek. Ha feltesszük a szemüveget akkor mind a kettő szárát fogjuk meg. A lencséket soha ne tisztítsuk papírral vagy törlőruhával, hiszen a felületet karcos lesz. Ma már lehet kapni speciális szemüvegtörlő kendőket, amelyek alkohollal vannak átitatva. Ha elromlik a szemüvegünk még véletlenül se álljunk neki mi magunk a szerelésének, bízzuk azt a szakemberekre. Szembetegségek bármikor előfordulhatnak, így ezekben az esetekben szintén azonnal forduljunk szakemberhez, mielőtt még a szemünk látná kárát.

(Díjmentes PR megjelenés. A Szerk.)

 

(Ezt a cikket 58 alkalommal tekintették meg.)