Aktuális Balesetek Érdekvédelem Hírek Kiemelt hírek Sofőrök

A tragikus körülmények között elhunyt kamionos családját támogatja a Segítőkéz Alapítvány

November közepén az egész országot megrázta a szlovén viadukton tragikus balesetet szenvedett, 53 éves magyar kamionsofőr halála.  A sofőrök vagy családtagjaik támogatására létrejött Segítőkéz Alapítvány kuratóriuma 200.000 Forinttal támogatja Czakó György családját.

A Közúti Fuvarozók és Személyszállítók “Segítőkéz” Alapítványa a balesetben elhunyt tehergépkocsi- és autóbuszvezetők családtagjai, vagy baleset következtében munkájukat tartósan ellátni képtelen gépkocsivezető munkavállalók szociális támogatására jött létre. November 13-án Szlovéniában a Ljubljanát délről elkerülő autópálya kanyarodó viaduktján a Révész Trans Kft. munkatársa, Czakó György kamionjának pótkocsijába belecsapódott egy személyautó. Az ütközés következtében a tartálykocsis kamion áttörte a védőkorlátot, és 20 méteres mélységbe zuhant a viaduktról. A vétlen kamionsofőr – aki a helyszínre érkező rendőrök szerint megpróbálta megoldani a helyzetet, védve a személyautó vezetőjét – a helyszínen életét vesztette. „Az egész kamionos társadalmat és az országot is megrázta Czakó György halálának híre. Egy végtelenül emberséges kollégánkat vesztettük el a balesetben, aki azért dolgozott, hogy családjának minél jobb élete legyen. Fontosnak tartjuk, hogy ebben a szinte felfoghatatlan, nehéz helyzetben segítséget nyújtsunk a gyászoló családnak” – emelte ki Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára és a Segítő Kéz Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

A közúti balesetek egy része sajnos tragédiával végződik. A kamionsofőrök nagy hányada családfenntartó, így egy baleset komoly és váratlan egzisztenciális krízishelyzetet eredményezhet családi körben is. A fuvarozói körre jellemző az összetartás, az empátia és a szociális érzékenység, ám fontos, hogy egy tragikus esemény kapcsán jelentkező karitatív szándék megfelelő jogi keretek között tudjon érvényre jutni. A „Segítőkéz” Alapítvány ezt a célt szolgálja. Az alapítvány kuratóriuma bízik abban, hogy a támogatási keret évről évre bővül, így egyre több sofőrnek vagy családnak tudnak anyagi támogatást nyújtani.

További információ az alapítványról: http://www.segitokezalapitvany.eu/home.html

Forrás: The Fusion PR

 

(Ezt a cikket 284 alkalommal tekintették meg.)

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!