Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

16 új DAF XF 480 Super Space Cab nyerges vontatót szerzett be a Szuro-Trade Kft.

Egy korábbi beszerzés tapasztalatai alapján a nyíregyházi Szuro-Trade Kft. minden nyerges vontatóját DAF XF-ekre cserélte. Az egyedi kék színben pompázó járművek a közelmúltban álltak munkába.

Az új járműveket Szentpáli-Gavallér Péter, a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója (jobb oldalon) adta át Szurovcsák Andrásnak, a Szuro-Trade Kft. ügyvezető igazgatójának (bal oldalon). Fotó: DAF │ DAF Hungary Kft.

Elsősorban válogatott hulladékot és faaprítékot szállít mozgópadlós félpótkocsikkal Európa több országába a nyírségi cég. Szurovcsák András ügyvezető igazgató az új flotta ünnepélyes átadásánál kiemelte, hogy a DAF vontatókban tökéletes munkaeszközre találtak fuvarfeladataik kapcsán.

„2018-ban beszereztünk öt XF 480 vontatót, miután meggyőző feltételek mellett olyan specifikációt ajánlott a márka, amely alkalmasnak tűnt a több szempontból különleges igényeink kielégítésére. A használati tapasztalatok igazolták a várakozásokat, így amikor idén újabb beszerzésre készültünk, nem volt kérdés, mi mellett döntünk. Korábban több márka vontatóit is használtuk, ma már azonban csak DAF-okból áll a flotta. Elégedettek vagyunk az üzemanyag-fogyasztással, a megbízhatósággal, a szervizkiszolgálással és a visszavásárlási feltételekkel is” – mondta az új tehergépkocsik kapcsán a cég ügyvezető igazgatója.

Az Európát, azon belül is elsősorban Németországot járó flotta beszerzésekor több szempont is lényeges volt a Szuro-Trade Kft.-nek. Egyrészt szerették volna, ha a gépkocsivezetők szívesen dolgoznak új munkaeszközükkel, másrészt fontos volt, hogy a járművek a fuvarfeladatokhoz tökéletesen alkalmazkodjanak. Előbbi kapcsán került 480 lóerős motor, gyári navigációs rendszer és álló helyzeti légkondicionáló berendezés a Super Space Cab fülkével szerelt vontatókba. A járművezetők szeretik az XF tágas fülkéjét, elégedettek az erőforrás erejével és a sebességváltó működésével.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

A 16 új tehergépkocsi pontos specifikálása során pedig már az eddigi felhasználási tapasztalatokat is alapul tudták venni. Így került kisebb, mindössze 75 literes AdBlue-tartály a vontatókra a tömegcsökkentés jegyében. Az eddigi adatokból ugyanis az látszott, hogy a kedvező Ad-Blue adalék fogyasztás miatt bőven elegendő ez a kisebb térfogat is. Szintén a tömegcsökkentés jegyében kaptak könnyűfém keréktárcsákat, valamint levegőtartályokat a vontatók. Az egyedi kék szín pedig azért volt fontos, mert így a félpótkocsikkal azonos fényezés egységes arculatot nyújt a Szuro-Trade Kft. járműveinek.

Szintén fontos tényező volt a javítási és karbantartási szerződés, valamint a visszavásárlási garancia, amelyek együtt biztosítják a költségek tervezhetőségét és a kiszámíthatóságát.

„Évente átlagosan 140 ezer kilométert futnak majd a szerelvények. A kisebb, időszakos karbantartásokat magunk végezzük, a nagyobb műveleteket pedig a DAF márkaszervizek oldják majd meg. Három évre tervezünk a most beszerzett vontatókkal, ez idő alatt pedig minden költség jól látszik és kedvező visszavásárlási garanciát is kaptunk a járművekre. Ezek a kedvező feltételek együttesen tökéletesen megfeleltek annak a szempontrendszernek, amit kidolgoztunk a beszerzés előtt” – mondta Szurovcsák András ügyvezető igazgató.

Forrás és kiemelt kép: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 356 alkalommal tekintették meg.)