Aktuális Hírek Kiemelt hírek Szállítmányozás

Palletways: egy éve Magyarországon

A Palletways Magyarország, Európa legnagyobb és leggyorsabban növekvő expressz raklapos árufuvarozási hálózatának hazai szervezete a volumenben elért rekorddal és gyorsan növekvő helyi partnerhálózattal ünnepli első évfordulóját.

Forrás: Próbakő Kommunikáció – Palletways

A hálózat, amely tizenegy taggal indította el szolgáltatását Magyarország területén, napi mintegy 100 raklapot szállított működésének első hónapjában. Az elmúlt 12 hónapban ez a szám jelentősen megnőtt, a magyar hálózat több mint félezer raklapot mozgat napi szinten.

Exponenciális növekedésüket jól mutatja továbbá, hogy a Palletways újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a múlt hónapban: a magyarországi piacra lépésük óta kiszállított raklapok száma az 50 000-et is meghaladta.

A biatorbágyi központtal működő Palletways Magyarország hazánk teljes területén 16 partner céggel szolgáltat, a hálózathoz legutóbb csatlakozott Ekol Logistics-et is beleértve.

Az ügyfelek az Egyesült Királyságban és Magyarországon is a legkülönbözőbb belföldi és nemzetközi szolgáltatások közül választhatnak: a belföldi 24 órás Premium kiszállítás egész Magyarország területén elérhető, illetve igényelhető Economy és reggeli kézbesítés is. Ezen szolgáltatások mindegyikét a Palletways Track and Trace technológiája biztosítja.

Kovács Péter, a Palletways Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: „Az elmúlt 12 hónap hihetetlenül pozitív volt a hálózat számára. Az ágazatvezető technológiánknak és az európai szintű teljes lefedettségünknek köszönhetően ügyfeleinknek egyedülálló ajánlatot kínálunk. Célunk, hogy a közeljövőben import és export célországainkat Szlovákiával bővítsük, mivel kezdeti kutatásaink kimutatták, hogy ezen a piacon nagy kereslet van a Palletways szolgáltatások iránt.”

Ian Miller, a Palletways brit partnere, a Frederick R Miller ügyvezető igazgatója, aki rendszeresen használja a hálózat szolgáltatásait, így nyilatkozott: „Magyarország csatlakozása a hálózathoz teljesen zökkenőmentes volt az Egyesült Királyságban élő ügyfeleink számára. Egy új és fejlődő közép-kelet-európai piac nyílt meg előttünk, az pedig nagy mértékben növeli ügyfeleink versenyképességét, hogy ezzel immáron 24 európai célország vált elérhetővé számukra. Ráadásul mindez a szállítmányokra vonatkozó pontos és azonnali információkkal együtt.”

Luis Zubialde, a Palletways Group vezérigazgatója elmondta: „Örülünk a magyar hálózat lenyűgöző növekedésének. Ez és a tavaly őszi, skandináv régióban történő bővülés egy dinamikus fejlődési időszakot jelent a cégcsoport számára. Nagy örömmel támogatom a magyar csapatot további terjeszkedésük során is.”


A Palletways-ről

A Palletways az IMPERIAL LOGISTICS INTERNATIONAL tagja, annak Expressz Szállítmányozás részlege alá tartozik. Az Egyesült Királyságban alapították 1994-ben, és Európa vezető hálózataként a raklapos szállítmányozás területén kínál expressz szállítási megoldásokat. Versenytársaihoz képest a Palletways hálózata üzemelteti a legtöbb depót és kezeli a legnagyobb mennyiségű árut. Teljes forgalmát tekintve naponta több, mint 45 ezer, azaz másodpercenként több, mint 1 raklapot kezel.

Az elmúlt 24 év alatt a Palletways egy olyan 400 depóval és 20 központi elosztó raktárral rendelkező stratégiai hálózatot épített ki, amely Európa-szerte több, mint húsz országban végzi áruterítő szolgáltatásait: Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Hollandiában, Lengyelországban, Portugáliában, Írországban, Romániában, Spanyolországban, Szlovákiában, az Egyesült Királyságban és immár Magyarországon is. További információkért látogasson el a Palletways weboldalára: www.palletways.com

Imperial Logistics

Az Imperial Logistics 50 országban, több mint 30 ezer alkalmazottal dolgozik főként Európában és Afrikában. A vállalat az integrált és hozzá adott érték-alapú logisztikai szolgáltatások, a supply chain management és a kereskedelmet tágmoató logisztika szarkértőjeként, egyedi megoldásokkal segíti ügyfelei versenyképességét. A cégcsoport kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezik a fuvarozási, raktározási és diszbribúciós tevékenységek kapcsán, valamint a logisztikai-hálózat-üzemeltetés területén, továbbá nemzetközi szállítmányozási téren is egyre növevő szerepet tölt be a világon. A vállalat számos egyéb iparági vertikumban rendelkezik komoly szakértelemmel. Többek között ilyen iparág a mezőgazdaság, a járműipar, a vegyiáruk és az energetika, a fogyasztási cikkek piaca, az egészségápolás, a gépipar, a gyáripar és a bányászat.

Forrás és kiemelt kép:  Palletways – Próbakő Kommunikáció

 

(Ezt a cikket 102 alkalommal tekintették meg.)