Alkatrészgyártók hírei Gazdaság Hírek

AZ ARCONIC-KÖFÉM KAPTA A 2019-ES CHAIN BRIDGE BUDAPEST AWARD ELISMERÉST

Az Arconic több mint 25 éves magyarországi, a hazai gazdaságra és társadalomra kiható befektetői tevékenységét rangos elismeréssel díjazták

Az Arconic (NYSE: ARNC) ma bejelentette, hogy magyarországi érdekeltsége, az Arconic-Köfém Kft. kapta meg a 2019-es Chain Bridge Budapest Award-ot. A 2017-ben útjára indított díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ítéli oda minden évben egy olyan vállalatnak, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi üzleti közösség és a társadalom egészének fejlődéséhez.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter átadja a 2019. évi Chain Bridge Budapest Award elismerést Merrick Murphy-nek, az Arconic Keréktermékek és Szállítmányozási Termékek üzletága elnökének a Magyarország New York-i Főkonzulátusa által szervezett eseményen. Ebben az évben az Arconic kapta meg a Chain Bridge Budapest Award elismerést a magyar Arconic-Köfém Kft. tevékenysége révén kifejtett, több mint 25 éves magyarországi, a hazai gazdaságra és társadalomra kiható befektetői tevékenységének elismeréseként. – Forrás: GRAYLING

Az idei díj átadására Magyarország New York-i Főkonzulátusán került sor szeptember 25-én egy speciális rendezvény keretében. A Chain Bridge Budapest Award-ot Merrick Murphy, az Arconic Keréktermékek és Szállítmányozási Termékek üzletágának elnöke és Katus István, az Arconic Magyarország országigazgatója vette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől, valamint Ésik Róberttől, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökétől. “A ma átvett díj nagy megtiszteltetés az Arconic számára és a magyar csapat elkötelezettségének, valamint sikerének jelentős elismerése” – mondta Tim Myers.

A HIPA és a zsűri indoklása szerint az Arconic-Köfém Kft. azért érdemelte ki az idei Chain Bridge Budapest Award-ot, mert már több mint 25 éve jelentősen hozzájárul Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. Az Arconic-Köfém Kft. egyébként Magyarország 4. legnagyobb amerikai befektetője, a legnagyobb külföldi befektetők rangsorában pedig a 25. helyet foglalja el. “Évről évre építettük jelenlétünket és elkötelezettségünket a magyar piacon és a helyi közösségben egyaránt. Ezt bizonyítja az Arconic-Köfém Alcoa® Wheels gyártókapacitásába történő jelentős beruházásunk is, amely működését hamarosan megkezdi.” – mondta Merrick Murphy. A Chain Bridge Budapest Award korábbi kedvezményezettjei az IBM és a Blackrock voltak.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke így kommentálta a zsűri döntését: „Az Arconic magyarországi története kiváló példaként szolgál sikeres tevékenységünkre: az elmúlt évtizedek során az amerikai befektető a folyamatos bővítéseknek és technológiai fejlesztéseknek köszönhetően nagymértékben javította székesfehérvári keréktermék-gyártó divíziójának hatékonyságát, és egy korszerű gyártóközpontot is létrehozott. A gyártási tevékenységek mellett a cég időközben egy üzleti szolgáltató központot is létesített az országban, amellyel magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremtett. Az Arconic magyarországi jelenléte igazi sikertörténet a vállalat és az ország szempontjából egyaránt.”

2018 márciusában az Arconic letette új Alcoa® Wheels keréktermék-gyárának alapkövét, amely mintegy 130 millió dolláros (akkori árfolyamon számítva mintegy 35 milliárd forintos) beruházással épül meg Székesfehérváron. A beruházásnak köszönhetően – amely nagyon jó ütemben halad, és az építkezés befejeztével a gyártás meg is kezdődhet – a vállalat idővel akár meg is duplázhatja európai keréktárcsa-gyártási kapacitását, hogy növelje piaci részesedét az európai, latin-amerikai, ausztráliai és ázsiai kulcspiacokon.

Az Arconic nemcsak üzleti tevékenységet folytat Magyarországon, hanem a vállalati közösség hasznos tagja is próbál lenni, többek között az Arconic Alapítványon keresztül, amelynek segítségével 1993 óta eddig már több mint 10 millió dollárral támogatott különféle közösségi kezdeményezéseket.


Az Arconicról

Az Arconic (a New York-i értéktőzsdén: ARNC) olyan áttörést jelentő termékeket hoz létre, amelyek átalakítják az iparágakat. Ügyfeleinkkel szoros együttműködésben oldunk meg komplex mérnöki problémákat, hogy átalakítsuk a repülés, az autóvezetés, az építőipar és a motorok meghajtásának módjait. Munkatársaink leleményességének és élvonalbeli, fejlett gyártási technológiánknak köszönhetően ezeket a termékeket olyan minőségben és hatékonysággal szállítjuk le, amely garantálja ügyfeleink sikerét és a részvényesi értéket.

További információ: http://www.arconic.com/. Kövessen bennünket az alábbi platformokon (@arconic): Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn és YouTube.

Az Arconic Magyarországon

Az Arconic (korábban Alcoa) 1993-ban vásárolt többségi tulajdont a székesfehérvári Könnyűfémműben (most Arconic-Köfém Kft.). Magyarországon az Arconic félkész hengerelt termékeket, kovácsolt alumínium kereket és szuperötvözetekből készült öntvényeket gyárt a repülőgépipar számára. Mint az egyik legnagyobb gyártással foglalkozó külföldi befektető, az Arconic mintegy 2200 embert foglalkoztat két helyszínen, Székesfehérváron és Nemesvámoson. Az Arconic szintén Magyarországon, Székesfehérváron hozta létre 1996-ban Globális Szolgáltató Központját, mely az európai és bizonyos észak-amerikai pénzügyi és adminisztratív területek kiszolgálását végzi. A cég 1993 óta több mint 10 millió USD-t fektetett be különböző közösségi kezdeményezésekbe.

Forrás: GRAYLING

 

(Ezt a cikket 28 alkalommal tekintették meg.)