Aktuális Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Renault

Prevost Hungária: visszatérő ügyfél a Renault Trucks háza táján

A fuvarozással foglalkozó Prevost Hungária Kft. 40 db új, Renault T520-as nyerges vontatóval bővíti flottáját. A különleges átadáson számos olyan mondat is elhangzott, amely a két cég kihívásaira és jövőjére is rávilágított.

Forrás Renault Trucks

A Prevost Hungária Kft. 200 nyerges vontatóval igazi nagyvállalat a fuvarozók között. A flotta 140 T modellt számlál, melyek nagyobb része T520-as, ahogyan a most átadott 40 jármű is.

Habár a Prevost Kft. életében nem újdonság, hogy Renault járműveket választanak, a francia gyártó számára nem borítékolható, hogy a tenderkiíráson minden évben ők lehessenek a befutók.

„Beszerzéseink alkalmával kénytelenek vagyunk tendereztetni a gyártókat. Örömmel tapasztaltuk, hogy a 2019-es flottafrissítés során a Renault Trucks tudta a legjobb feltételeket és a legkedvezőbb ajánlatot tenni számunkra” – mondta Szabó György, a fuvarozó cég ügyvezető igazgatója.

A fuvarozásban különleges helyet foglal el a Prevost Hungária Kft. A vállalat air cargo tevékenységgel, azaz légi áruk földi szállításával foglalkozik, amely komoly időkorlátokkal és nagy elvárásokkal jár. Éppen ezért különösen fontos, hogy megbízható és kiszámítható járműveket állítsanak munkába.

Szabó György szerint a fuvareszköz nagyban befolyásolja a gépjárművezető kiszámíthatóságát is. Emiatt különösen fontos, hogy a sofőrök odafigyeljenek a járműveikre, ehhez pedig megbízható munkaerőre van szükség. A Prevost Kft. ebben élen jár a hazai piacon.

– Elengedhetetlennek tartom a kollégákkal – a szakmára nem igazán jellemző – bensőséges kapcsolat kialakítását, amely kapcsolatot fenn is kell tartani – jegyezte meg az ügyvezető. Azt is elmondta, hogy ehhez különösen fontos a jármű imázsa, amelyben a Renault Trucks sokat fejlődött az utóbbi időben. „Járt néhány márka nálunk tesztelésen, túlzás nélkül állíthatom, a Renault dobogón van!”

Forrás Renault Trucks

Emellett természetesen komoly szempont egy ekkora flotta esetében, hogy szem előtt tartsák a CO2 kibocsájtásról szóló rendeleteket.

– A környezetvédelem megkerülhetetlen téma és egyre inkább az lesz – tette hozzá Tringer Zoltán a Renault Trucks CE régiós kereskedelmi igazgatója. – Manapság egyetlen globális gyártó sem engedheti meg, hogy ezzel ne foglalkozzon. A fejlesztések jelentős része az alternatív meghajtásokra irányul.

Erre reflektálva Szabó György elmondta, hogy a környezetvédelem egyre nagyobb jelentőséggel bír a tárgyalások során. Elvárássá váltak a legmagasabb környezetvédelmi normákkal rendelkező eszközök, valamint a járművek optimalizált működtetése is komoly szempont lett a kiválasztás során. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése, a felesleges futások kiküszöbölése, valamint a gépjárművezetők képzése és a precíz kimutatások készítése szintén nagy szerepet töltenek be a vállalat életében.

A Renault Trucks folyamatos fejlesztései lehetővé teszik, hogy ezek a szempontok teljesüljenek.

– A Renault Trucks hazai csapata és a Prevost Hungária Kft. kapcsolata már 10 évvel ez előttre nyúlik vissza– mondta Tringer Zoltán. – A kezdetektől, jelentős sikerként könyveltük el, ha a tárgyalások üzletkötéssel zárultak. Az együttműködésünk eleinte kisebb járműdarabszámmal indult, de Szabó György felvázolta a Prevost működési vízióját, ami meglehetősen komolynak, ambiciózusnak tűnt. A vízióból valóság lett és büszkék vagyunk arra, hogy ebben a fejlődésben szállítói oldalon folyamatosan részt vettünk.

A két cég mindig is különleges partneri viszonyt ápolt.

„Az összes üzleti kapcsolat közül a Prevost Hungária különleges helyet foglal el – és nem csak a Renault Trucks járművek száma miatt. Ha néha nem mi lettünk a „befutók”, az számunkra nagyon komoly tanulságokkal szolgált, és amikor egy következő szállításnál a Renault Trucks járművek győzedelmeskedtek, az még nagyobb örömet jelentett számunkra. Azért is különösen, mert a Prevost Hungária különleges területen tevékenykedik, nem sorolható a normál közúti fuvarozást végző vállalkozások közé – folytatta Tringer Zoltán.

A történet pozitív folytatása, hogy a magyar Prevost a régió első számú és legnagyobb Renault Trucks flotta tulajdonosává, üzemeltetőjévé nőtte ki magát.

Forrás: Renault Trucks

 

(Ezt a cikket 293 alkalommal tekintették meg.)