Aktuális Hírek Kiemelt hírek Rendezvények Versenyek

Versenyzünk, mert kíváncsiak vagyunk a képességeinkre

Szeptember 28-án, szombaton hetedik alkalommal derült fény Magyarország legjobb kamionsofőrjének kilétére, aki állíthatjuk három évente tör a verseny babérjaira, amelyeket büszkén viselhet most már élete végéig.

Forrás: „5 tengelyen-biztos kézzel!” – NiT Hungary

Többéves tapasztalat köszönhet vissza az „5 tengelyen-biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny pályájáról. Nem csak a feladatok kigondolásáért és megvalósításáért felelős szakmai csapat oldaláról, hanem azon magyar kamionsofőrök részéről is, akik az utak óriásaiként vesznek részt a közlekedésben. A verseny hetedik éve nyújt lehetőséget azoknak a magyar kamionsofőröknek, akik kíváncsiak szakmai felkészültségek szintjére.

A verseny alatt nem csak az elméleti felkészültség számít, de a gyors reakcióidő is, hiszen a mindennapok is tele vannak váratlan pillanatokkal, amelyekre a sofőröknek azonnal kell tudniuk reagálni. A váratlan helyzetek kialakítására megfelelő helyszínül szolgált a zsámbéki drivingcamp Hungary, Európa egyik legmodernebb vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági központja.

Forrás: „5 tengelyen-biztos kézzel!” – NiT Hungary

A tíz kamionsofőrnek először nyolc feladatot kellett teljesítenie a verseny fináléján, amelyek közül néhány visszaköszönt az elődöntőről is, például a darts vagy a bójadöntés. A finom motorikát igénylő feladatokhoz sorolható továbbá a bójákkal kijelölt helyre történőtolatás, a deszkára állás és a sávváltás is.

Forrás: „5 tengelyen-biztos kézzel!” – NiT Hungary

A döntő gyakorlati feladatok teljesítése során maximum 14.000 pontot érhettek el a versenyzők, amelyből öten maradhattak a versenyben a nettó 2 millió forint fődíjért és „Magyarország legjobb kamionsofőrje 2019-ben” címért. A versenyzők 30 perc alatt összesen 25.000 pontot gyűjthettek össze a gyakorlati ügyességi és vészhelyzet-elhárítási feladatsort teljesítve. A komplex feladatsorral (fuvarba indulás szimulációja váratlan vészhelyzettel) pedig további 15.500 pontot szerezhettek 25 percen belül.

A boldog győztes: Könczöl András – Forrás: „5 tengelyen-biztos kézzel!” – NiT Hungary

Könczöl András, a J. S. Logistics Kft. munkavállalója nem csak Magyarország 2019-ben a legjobb, hanem örökösen legjobb kamionsofőrjévé vált, amellyel elsőként írta be magát a verseny történetébe, aki harmadszor állhatott fel a dobogó első fokára.

A versenyről részletesen itt olvashatnak.

Forrás: „5 tengelyen-biztos kézzel!” – NiT Hungary

 

(Ezt a cikket 51 alkalommal tekintették meg.)