Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség az M6-os autópályán

Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság - Police.hu

Az ellenőrzés az autópálya Tolna megyei szakaszán, a tehergépjárművekkel kapcsolatos közlekedési szabályszegésekre irányult.

Illusztráció – Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság – Police.hu

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a rendőrség az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán 2019. augusztus 29-én. A rendőrök által végrehajtott ellenőrzés az autópályán a tehergépjárművekkel kapcsolatos közlekedési szabályszegésekre, az előzés szabályaira, a rakomány rögzítésére, a leállósáv használatára, a követési távolságra, a vontatásra vonatkozó szabályok megtartására, a kézben tartott mobiltelefon használatára, a járművek kivilágítására, a passzív biztonsági eszközök használatára vonatkozó jogsértések, valamint az ittas járművezetés visszaszorítására irányult.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt 3 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 7 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 12 esetben passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt intézkedtek.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

…hogy mindenki hazaérjen!

Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és kiemelt kép: Police.hu

 

(Ezt a cikket 533 alkalommal tekintették meg.)