Aktuális Hírek Kiemelt hírek Kishaszonjárművek MAN Márkahírek

Legördült a szerelőszalagról az MAN TGE kishaszonjármű 20 000. példánya

Május végén a lengyelországi Września városában legyártották az MAN TGE típus 20 000. példányát. A sötét hűtőrácsán markáns oroszlánt hordozó kishaszonjármű az MAN Truck & Bus igazi sikertörténetévé vált. A húszezredik TGE egy akkumulátoros elektromos hajtásláncú eTGE modell.

TGE gyártási jubileum: a 20 000. legyártott példány egy MAN eTGE villanymotoros kishaszonjármű – Fotó: MAN

Rövid visszatekintés: Az MAN TGE az IAA Haszonjárművek kiállításon ünnepelte premierjét 2016-ban. Ez egy MAN, egy vérbeli teherautó a kishaszonjárművek között – és ezzel az újdonsággal vált 3–44 tonna össztömeg közötti teljes palettát kínáló haszonjárműgyártóvá az MAN Truck & Bus. A gyártás a lengyelországi Poznań városának közelében fekvő Września településen 2017 áprilisában kezdődött meg. A piaci bevezetésre Németországban, Ausztriában és Svájcban, illetve Hollandiában két hónappal ezután került sor. Most, bő két évvel később az MAN TGE immár több mint 30 országban elérhető, és már húszezer példánya készült el. Ez egy figyelemre méltó teljesítmény minden érintett részéről.

Martin Imhoff, az MAN Truck & Bus kishaszonjárműves termékmarketing részlegének vezetője ezt nyilatkozta a termelési jubileum kapcsán: „Az MAN csapatának és a Wrześniában a gyártásban dolgozók számára ez rendkívül örömteli esemény és egyúttal egy jelentős siker. Ezt a mérföldkövet sokkal előbb értük el, mint azt eredetileg vártuk. Ez egyrészről azt mutatja, hogy milyen sikeres a piacon az MAN TGE és az MAN Service szervizszolgáltatás. Másrészről bizonyítja, hogy milyen kiemelkedően motiváltan végzik az értékesítési tanácsadást a kiválóan képzett kishaszonjárműves értékesítőink.” Ezenkívül Imhoff azt is kifejtette, hogy a TGE európai értékesítési csapata az idei év végéig körülbelül 100 új kollégával, összesen 600 főre bővül majd. Ez rövid időn belül további mérföldköveket ígér.

A Wrześniában a szerelőszalagról legördült jubileumi kishaszonjármű egy cseresznyevörös elektromos furgon normál tengelytávolsággal és magas tetővel. Az MAN TGE mozgatásáról egy 100 kilowatt (136 lóerő) teljesítményű villanymotor gondoskodik, amely egyszeres áttételezéssel juttatja el erejét a kerekekre.

Forrás és fotók: MAN

 

(Ezt a cikket 71 alkalommal tekintették meg.)