Három új DAF XF járművet szerzett be a Tóth és Torgyik Trans Kft.: Térfogatárukra szabva

Megalapítása óta, azaz harminc éve szinte csak DAF tehergépkocsikkal dolgozik Tóth László vállalkozása. A térfogatáruk nemzetközi fuvarozására szakosodott Tóth és Torgyik Trans Kft. az elmúlt hónapokban egy új XF 480 Super Space Cab mega nyerges vontatót és két XF 430 Super Space Cab 4×2-es, fülke-alvázas tehergépkocsit állított munkába.

Az egyik új DAF XF 430 Super Space Cab tehergépkocsit a kamion-Európa-bajnokság hungaroringi versenyhétvégéjét kísérő Kamionfesztiválon vette át Tóth László, a Tóth és Torgyik Trans Kft. ügyvezető igazgatója (jobb oldalon) Sánta Attilától, a Hungarotruck Kft. értékesítőjétől (bal oldalon). Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

Spanyolországtól Skandináviáig járják Nyugat-Európa útjait a Tóth és Torgyik Trans Kft. járművei, amelyek jellemzően kis tömegű, de nagy térfogatú árukat, például szigetelőanyagokat szállítanak. A flottában jelenleg nyolc pótkocsis, 120 köbméter raktérfogatú szerelvény és két nyerges mega szerelvény üzemel. A fülke-alvázas tehergépkocsik közül négy DAF LF 250 típusú, négy pedig DAF XF típusú, ebből a három legfiatalabb már kéttengelyes és 430 lóerős. A két nyerges vontató XF 480 típusú.

Harminc éve kijárt úton

„A kezdetektől fogva kitartunk a DAF márka mellett. Néha ugyan más gyártmányú jármű is bekerült a flottába, de maradtunk a DAF-nál. Egyrészt elégedettek vagyunk a holland gyártó termékeinek megbízhatóságával és gazdaságos üzemelésével, másrészt gyors, illetve rugalmas kiszolgálásban részesülünk a DAF márkaszervizében. Ezenkívül nagyon jó, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolataink alakultak ki a DAF márkánál. Gépkocsivezetőink szintén élvezik a kiváló szervizkiszolgálás előnyeit, és persze szeretik az XF kényelmes, tágas, sofőrbarát Super Space Cab fülkéjét” – kezdte Tóth László, a Tóth és Torgyik Trans Kft. ügyvezető igazgatója.

Feladatra optimalizált szerelvények

„Új XF fülke-alvázas teherautóinkhoz a 430 lóerős motort választottuk, ugyanis jellemzően kis rakománytömeggel közlekednek a járműveink. Az utóbbi időben már csak háromtengelyes szerelvényeket állítunk munkába a kedvezőbb úthasználati díjak érdekében, ezek hasznos teherbírása 16 tonna. Így ezek az új XF fülke-alvázas teherautóink is kéttengelyesek, és egytengelyes pótkocsit húznak. Ha ismét esedékes lesz járműbeszerzés, ugyanilyen XF 430 4×2-es tehergépkocsikat tervezünk rendelni” – tette hozzá Tóth László.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

 

(Ezt a cikket 55 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?