Hiányszakma, speciális tudást igényel, életstílus – így jellemezhető most a hazai fuvarozás. A szakma hirdetését és az abban rejlő kihívásokat hangsúlyozza ki a NiT Hungary és az ORFK-OBB közösen szervezett eseménye, az „5 tengelyen-biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenye.

A magyar kamionsofőr közösséget évről-évre megmozgatja a verseny, amelynek fődíját idén kétmillió forintra emelték a főszervezők. A jelentkezési határidő félidejénél jár az esemény, amire közel száz hazai kamionsofőr készül már.

Az idei verseny nagy változását a támogatói kör bővülése jelenti. Az új nyerges vontatót a DAF Hungary Kft. mint a verseny egyik legújabb főtámogatója szállítja. Mellette szintén teljesen friss támogatóként jelentkezik a WebEye Magyarország Kft., ami a verseny kizárólagos telematikai támogatójává vált az idei évben. A verseny egyedüli gumiabroncs beszállítójaként jelenik meg a Hankook Tire Budapest Kereskedelmi Kft.

A verseny szakmai színvonalát továbbsegíti a MOL Nyrt., ami az üzemanyagot szolgáltatja. A verseny szakmai támogatójaként jelenik meg a Közúti Közlekedésbiztosnági Akcióprogram, amely mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mint az utakon közlekedők elkötelezett támogatója vesz részt. A verseny két darab félpótkocsiját a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. biztosítja, amelynek bicskei telephelyén zajlik a verseny elődöntője.

Az idei versenyre a magyar kamionsofőrök augusztus 11-ig jelentkezhet, hogy majd szeptember 28-án a döntőn a tíz legjobb sofőr közül kerüljön ki a legkiválóbb társuk. A végső megmérettetés a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján, Európa legfejlettebb és legmodernebb vezetéstechnikai központjában kerül megrendezésre.

Bővebb információkat az 5tengelyen.hu  oldalon olvashatnak. A jelentkezésre szintén az oldalon  van lehetőség.

Forrás: NiT Hungary – 5 tengelyen biztos kézzel!

 

(Ezt a cikket 102 alkalommal tekintették meg.)