Gazdaság Hírek Kiemelt hírek Szállítmányozás

Hödlmayr Logistics Hungary: A nehezedő körülmények ellenére is nőtt a forgalom

A kihívásokkal teli üzleti környezet ellenére is jó évet zárt 2018-ban a Hödlmayr Logistics Hungary Kft. A nettó árbevétel nyolc százalékkal 53 millió euróra növekedett. A további sikereket a 2019-re tervezett beruházások biztosítják majd.

Hödlmayr Győr

„Brexit, gépkocsivezető-hiány, USA-Kína kereskedelmi háború. Ez a három címszó írja legjobban körül azokat a bizonytalanságokat, amelyekkel az elmúlt évben szembe kellett néznünk” – mondja Iván György, a Hödlmayr Logistics Hungary Kft. ügyvezetője. „Hogy mindennek ellenére nyolc százalékkal sikerült növelni forgalmunkat (2018: 53 millió euró, 2017: 49 millió euró), az egyértelműen kiváló csapatunknak tudható be. Több mint kétszáz gépkocsivezetőnk az elmúlt évben 195 ezer járművet továbbított teherautón, és 40 ezer gépkocsi vasúti szállításában működött közre” – vont mérleget Iván György.

Újra bővítik a raktári kapacitásokat
A Höldmayr magyar vállalata folytatja a korábban bevált, jövőbe mutató beruházásokat. Idén ismét kétmillió eurót fektetnek a raktári kapacitások kiépítésébe. Ennek eredményeként az év végéig további ezer személygépkocsi-tárolóhellyel – ez nagyjából húszezer négyzetméternek felel meg – bővül majd a raktárterület. „Ezen kívül bízunk abban, hogy három fontos szerződésünket meg tudjuk hosszabbítani, és egy-két új megbízást is nyerünk idén” – mondja az aktuális üzleti évről optimistán Iván György.

Hödlmayr International AG
A Hödlmayr International AG nemzetközileg tevékenykedő, elsősorban járművek szállításával foglalkozó osztrák családi vállalat, amelynek központja az ausztriai Schwertbergben található. A vállalat az ellátási lánc teljes hosszában végez tevékenységet: a járműveknek a gyárban vagy a kikötőben történő átvételétől a gépjármű-kereskedőkhöz vagy a járműflotta-tulajdonosokhoz történő kiszállításig. Évente 1,75 millió járművet továbbítanak. A Hödlmayr International AG és leányvállalatai 16 országban 1.900 dolgozót foglalkoztatnak. A csoport összesen 780 speciális járműszállítóval, 12 vasúti szerelvénnyel, valamint kb. 1,3 millió négyzetméternyi raktárfelülettel rendelkezik, amely mintegy 55 ezer jármű elhelyezésére alkalmas. A vállalat nettó árbevétele az elmúlt évben 285 millió eurót tett ki.

Forrás: Live PR

 

(Ezt a cikket 187 alkalommal tekintették meg.)