Bemutatók Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Renault

T HIGH 1894: A RENAULT TRUCKS JUBILEUMI LIMITÁLT SZÉRIÁJA

A Renault Trucks 125 éves évfordulóját a T High 1894-es limitált szériával ünnepeli. A márka történelmét és a modern stílust ötvöző modellt csak az európai piacra fogják gyártani mindössze 125 példányban.

A T High 1894 fülkéjét aranyszínű légkürtök és tetőlámpák díszítik. – Forrás: Renault Trucks

125 év innovációjának és szaktudásának ünnepléseként a Renault Trucks fellebbenti a fátylat új limitált szériás modelljéről, a T High 1894-ről. A francia gyártó a Berliet logót idéző színekkel a történelmi gyökerei előtt tiszteleg.

A fülke színe egy különleges éjszínkék árnyalat. A jármű bizonyos részei, mint például a lökhárító, aranysárga színt kaptak, másokat pedig, mint például a keréktárcsák, pirosra festettek.

A T High 1894 fülkéjét aranyszínű légkürtök és tetőlámpák díszítik

A jármű grafikai elemei, mint az « Edition 1894 » felirat a fülke két oldalán és a hátulján, a dinamizmust hangsúlyozzák. Az oldalsó burkolatokon egy kifejezetten erre az évfordulóra készült logó látható: a márka ikonikus járműveinek apró képei alkotják a Renault Trucks logó gyémántját, és formázzák középen a Berliet logó mozdonyát.

A fülke belsejében visszatérnek a külső színek: a műszerfal és a kormánykerék berakása éjszínkék, az ajtó belső burkolata pedig piros-kék berakásokat kapott. A piros színnel körbefuttatott légbefúvók egészítik ki a belső harmóniát. A fekete bőrrel bevont Recaro® ülések pirossal szegettek, a fejtámlába aranyszínnel hímezték az « Edition 1894 » logót. A T High 1894 modell fülkéjében a szőnyeg is pirossal szegett, a körbefutó függöny pedig aranyszínt kapott.

A különleges modellben megtalálhatók a magas szintű komfort felszereltség elemei, mint a panoráma műszerfal, melynek LCD kijelzőjén az « Edition 1894 » logó jelenik meg indításkor, valamint egy másodlagos ROADPAD+ képernyő tolató kamerával. Ami a teljesítményt illeti, a limitált modell 13 literes, 520 LE-s hajtóművet kapott.


A Renault Trucksról

A több mint egy évszázados francia kamionmárka, a Renault Trucks a fuvarozási szakma szereplői számára kínál 2,8 és 120 tonna közötti össztömegű járműveket, valamint az áruterítés, építőipar és távolsági szállítás igényeire szabott szolgáltatásokat. A Renault Trucks márka robosztus, megbízható modelljei az optimalizált üzemanyag-fogyasztásuknak köszönhetően alacsony üzemeltetési költséget biztosítanak. A Renault Trucks termékeit és szolgáltatásait a mintegy 1500 pontból álló hálózatán keresztül ajánlja ügyfeleinek világszerte. A Renault Trucks járműveinek tervezése, összeszerelése, valamint a fő komponensek gyártása is Franciaországban történik.

A Renault Trucks a Volvo Csoport, a világ egyik legnagyobb haszonjármű, autóbusz, építőgép, ipari motor és hajómotor gyártójának része. A csoport komplett finanszírozási megoldásokat is kínál termékeihez. A Volvo Csoportnak közel 105 000 alkalmazottja van, 18 országban vannak gyártó üzemei, termékeit 190 országban értékesíti. 2018-ban a csoport árbevétele 38 milliárd € (391 milliárd svéd korona) volt. A Volvo Group tőzsdén jegyzett vállalat, melynek központja Göteborgban, Svédországban van. A Volvo Group részvényeit a Nasdaq Stocholm tőzsdén jegyzik.

Forrás és kiemelt kép: Renault Trucks

 

(Ezt a cikket 98 alkalommal tekintették meg.)