Aktuális Hírek Kiemelt hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Renault

Sokoldalú és biztonságos: ilyen az új Renault Master Red Edition

Új homlokfal, megújult fülkebelső, új motorkínálat, új vezetést segítő rendszerek: ez az új Master Red Edition. Az új széria gazdag felszereltsége érvényes a Master teljes kínálatára, akár dízel, akár elektromos autóról is legyen szó. De miben más ez az új modell?

Az új Renault Master robusztusabb, markánsabb homlokfallal és teljesen átalakult belső térrel kecsegtet: újragondolt műszerfal és kormánykerék, valamint ergonomikus és praktikus tárolóhelyek kerültek a modellbe. Olyan új, a vezetést segítő rendszerek támogatják a biztonságos közlekedést mint az aktív vészfékező rendszer, a stabilizációs asszisztens, a hátsó kamera, a holttérfigyelő, valamint első és hátsó parkolássegítő.

Az új Master hat új motorváltozatban kapható, dízel Euro 6 d-temp és EUROIV d-s motorral, 130-tól 180 LE/400 Nm-es teljesítménnyel, valamint 57 kW-os elektromos motorral. A dízel motorok iker-turbóval szereltek, mely az alacsony fordulatszámhoz magas teljesítményt párosít a kellemesebb vezetési élmény érdekében. Az üzemanyag fogyasztás akár 1 L/100 km-rel is kevesebb lehet, a CO2 kibocsátás pedig szintén kontroll alatt tartható.

Forrás: Renault Trucks

Master Red Edition: exkluzív változat a Renault Trucks-tól

150 LE/385 Nm Euro 6 d-temp motor: ez kerül a furgon, alváz-kabin és padló-fülke Master Red Edition változatokba.

Az új modell hűtőrácsa pedig elegáns és robosztus krómozást kapott, tökéletes harmóniát alkotva az új, LED-es lámpatestekkel.

Azonban a legizgalmasabb újításokat a belső tér kapta: az új karbon mintájú textilbőr borítások, a krómozott légbefúvó betétek és légkondicionáló kezelőgombok, valamint a fekete-króm sebességváltó hangsúlyozzák a modern és letisztult harmóniát. A Master Red Edition fülke egy kihúzható asztalkával is büszkélkedhet, mely munkaállomásként vagy a személyes holmik lepakolására szolgálhat. Szintén a praktikum jegyében egy fiókos kesztyűtartó is helyet kapott, mely egy vezeték nélküli telefontöltőt is tartalmaz.

Az új Master a vezető komfortját és biztonságát szolgáló felszereléseket is magáénak tudhat, mint a légkondicionáló, sebességhatároló és szabályozó, automata világítás és ablaktörlő kapcsolás, és olyan új funkciókat is tartalmaz, mint a bluetooth-os USB-s rádió, oldalstabilizáló asszisztens, behajtható két gombos indítókulcs.

Ezen felül további felszerelések rendelhetők opcióként:

  • AEBS aktív vészfékező rendszer,
  • Folyamatos hátsó kamerakép: a jármű hátuljára rögzített kamera képét mutató képernyőn keresztül, a jármű mögötti tér folyamatosan figyelemmel kísérhető, kiegészítve a külső visszapillantók által adott képet.
  • Parkolást segítő asszisztens: első és hátsó radar, valamint kamera segíti a manőverezést.
  • Holttérfigyelő: a visszapillantóban egy fényjel figyelmezteti a gépkocsivezetőt, ha a holtterében egy másik jármű található.
  • Megerősített zárszerkezetek a rakomány biztonságának növelése érdekében.
    Medianav 4 multimedia rendszer: 7’’-os Android AutoTM és Apple CarPlayTM kompatibilis érintőképernyő található a járműben, melyen a telefonon található applikációk vezetés közben is elérhetők.

A Red Edition modellel a Renault Trucks megerősíti elkötelezettségét a kishaszonjármű szegmensben. A francia gyártó értékesítési eredményei folyamatosan javulnak ebben a kategóriában, évi több mint 10%-kal, már négy egymást követő évben.

A Renault Trucks arra törekszik, hogy haszonjárművekben gazdag tudását, szakemberei és javítóműhelyei képzettségét a járműveket használó, városi áruterítéssel foglalkozók, kisvállalkozók szolgálatába állítsa.

A Renault Trucks az áruterítés minden szegmensére megoldást kínál, akár 3,5 tonnáról, 26 tonnáról, dízeles vagy elektromos meghajtásról legyen is szó (Renault Master, Renault Trucks D és D Wide).

Forrás: Renault Trucks

 

(Ezt a cikket 676 alkalommal tekintették meg.)