Aktuális Ellenőrzések Hírek Kiemelt hírek Útdíj

Lebukó rendszámmal is lebuknak a trükköző fuvarozók

A NAV a közelmúltban több olyan esetet is közzétett a Facebook oldalán, amelyben lebukó rendszámmal trükköző fuvarozókat füleltek le.

Volt rendszám, nincs rendszám

A pénzügyőrök az M60-as úton egy kamiont állítottak meg, amelynek egy rendszámeltüntető szerkezet biztosította az útdíj-mentességet.

Az M60-as úton, egy szemben haladó kamion útdíj-fizetését ellenőrizték a pénzügyőrök, amikor kiderült, hogy a jármű rendszám nélkül haladt át az útdíj-kapu alatt. A NAV munkatársai megfordultak és megállították a kamiont. A sofőr megmutatta, hogy a vezetőfülkében egy gomb segítségével a rendszám vízszintesen lehajtható, majd vissza eredeti állapotba, így biztosítva a beazonosíthatatlanságot és az útdíj-mentességet.

A pénzügyőrök az egyedi azonosítójel megváltoztatása miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Keleten is hódít a trükkös rendszám

A pénzügyőrök a 47-es főúton állították meg azt a kamiont, amelynek egy rendszám-eltűntető szerkezet biztosította az „útdíj-mentességet”. 

A NAV munkatársai a 47-es főút Békés megyei szakaszán ellenőriztek egy kukoricát szállító teherautót. A forgalmi rendszámot úgy szerelték fel a jármű hűtőrácsára, hogy az szükség esetén manuálisan lehajtható legyen. A kamion így nem volt beazonosítható, és még az útdíj-fizetés alól is mentesült.

A pénzügyőrök egyedi azonosítójel megváltoztatása miatt ebben az esetben is feljelentést tettek a rendőrségen.

Forrás: NAV

 

(Ezt a cikket 285 alkalommal tekintették meg.)