Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi határprognózis – 2019 május 4 – 5.

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul 2019. május 4. és 2019. május 5. között.

Illusztráció – MTI Fotó: Balázs Attila
 

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

 Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-120 percet is elérheti.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Letenye Autópálya Határátkelőhelyen a teherforgalomban belépő irányban 30, kilépő irányban 30-60 perc várakozás alakulhat ki. A személyforgalomban, főként a buszok esetében péntek délutántól belépő irányban alakulhat ki 30 perc várakozás. Az átkelőhelyen élénk forgalommal számolhatnak az utazók a hétvége minden napján, ami 15-30 perces várakozáshoz is vezethet.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával

Baranya megye

Udvar közúti határátkelőhelyen a Magyarországon keresztül utazó – a nyugat-balkáni régióból származó – vendégmunkások miatt ki- és belépő irányban is akár 30-60 perces várakozás alakulhat ki a személyforgalomban. A teherforgalomban Udvar Közúti Határátkelőhelyeken mindkét irányban 60-120 perces várakozás is kialakulhat.

Szintén lehet várakozásra számítani Drávaszabolcs Közúti Határátkelőhelyen a teherforgalomban főként belépő irányban a reggeli órákban, melynek mértéke 30-60 perc lehet.

Bács-Kiskun megye

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban pénteken késő estig, illetve belépő irányban péntektől vasárnapig késő estig 30 perces várakozással lehet számolni. Az átkelőhelyen élénk forgalommal számolhatnak az utazók a hétvége minden napján, ami 30-60 perces várakozáshoz is vezethet.

A teherforgalomban Tompa Közúti Határátkelőhelyen a várakozás elérheti, esetenként meghaladhatja a 60-180 percet.

Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen a hétvégén  kilépő és belépő irányban esetenként akár 30-60 perces várakozás lehet a személyforgalomban. Bácsalmás és Bácsszentgyörgy Közúti Határátkelőhelyen a hétvégén a határátkelőhelyek nyitását követő, illetve zárását megelőző időszakban a ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30-60 percet a várakozás.

Csongrád megye

Röszke Autópálya Határátkelőhelyen, pénteken a kilépő és belépő irányban a buszok és a személygépjárművek tekintetében 30-90 perces várakozás kialakulásával számolhatunk. Vasárnap elsősorban a belépő irányban a busz- és a személyforgalmi sávokon 30-90 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-180 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban szombaton estig, és a jövő héten hétfőtől csütörtökig.

Tiszasziget, valamint Ásotthalom és Röszke Közúti Határátkelőhelyeken, a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban főként belépő irányban.

Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen, pénteken és szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő és kilépő irányban akár 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében – elsősorban belépő irányban – 30 perces várakozással számolunk pénteken és szombaton. Buszforgalom esetében a hétvégén belépő irányban esetenként 30-60 perc várakozás is kialakulhat.

Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a személygépjárművek esetén 15-30 perc várakozás is kialakulhat mindkét irányban, míg a tehergépjárművek esetén – elsősorban kilépő irányban – 30 perces várakozás is előfordulhat.

Kiszombor Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalomban a hétvégén esetenként 15-30 perc várakozással lehet számolni be- és kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen szombaton este 22 óráig a belépő irányban 60, a kilépő irányban 30-90 perc várakozás alakulhat ki a tehergépjárművek tekintetében. Szintén kialakulhat várakozás a teherforgalomban vasárnap 22 órától hétfő estig, amelynek mértéke mindkét irányban 30-90 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vállaj Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalomban péntek déltől késő estig a kilépő irányban 30, míg vasárnap, a belépő irányban 30-60 perc várakozás is kialakulhat. A hétvégén reggeltől a kora délutáni időszakig a belépő irányban lehet 30-60 perc várakozással számolni. A szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt a jövő héten belépő irányban bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás.

Csengersima Közúti Határátkelőhelyen a kilépő irányban pénteken déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 15-30 perces várakozás is előfordulhat. A hétvégén belépő irányban szintén erőteljes forgalommal és 30 perc várakozással számolhatunk.                    A teherforgalomban a kamionstop időszakán kívül hajnali és a kora délelőtti órákban alakulhat ki 60-60 perc várakozás elsősorban kilépő irányban.

Záhony Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalomban belépő irányban a hét minden napján kialakulhat 30-60 perc várakozás. A jellemzően péntektől vasárnapig növekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan elérheti, esetenként meg is haladhatja a 90 percet. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében mindkét irányban a hét minden napján már a hajnali óráktól számolhatnak az utasok 30-60 perc várakozással, ezért javasoljuk a korlátozott nyitvatartással (07.00-19.00) üzemelő Barabás Közúti Határátkelőhely igénybevételét. Kilépő irányban az időszakosan megnövekvő forgalom miatt elsősorban a délutáni időszakban 30-60 perc várakozás kialakulhat.

Tiszabecs Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében főként belépő irányban a hét minden napján a délelőtti óráktól alakulhat ki esetenként 30-120 perc várakozás.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) Közúti Határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat 15-60 perces várakozás, amelynek mértéke elsősorban a határátkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30-60 percet.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Balázs Attila

 

(Ezt a cikket 123 alkalommal tekintették meg.)