Aktuális Biztonság Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Renault

Újítások a Renault Trucks járműveknél: a biztonságon a hangsúly

A közúti forgalom biztonságát fokozza a Renault Trucks. A gyártó olyan új, különleges funkciókat kínál a C és K járműcsaládjaihoz, melyek segítenek a gépkocsivezetőnek a biztonságosabb, átláthatóbb közlekedésben.

Forrás: Renault Trucks

A kamionok forgalmasabb elővárosi jelenléte és a soft közlekedési módok elterjedése megköveteli, hogy a biztonság kérdése hangsúlyosan megjelenjen.

A Renault Trucks már eddig is több biztonsági felszereléssel látta el a kamionjait, most pedig 5 új berendezést kínál a biztonság növelésére. Egyszerű, versenyképes és praktikus megoldásokról van szó, melyek választ adnak az ügyfél elvárásaira, miközben javítják a városban járókelők biztonságát.

A parkolófék vészbehúzása: ez az új funkció csökkenti annak veszélyét, hogy a jármű tovább guruljon, ha a gépkocsivezető kiszáll a fülkéből. Ilyenkor a gépjármű automatikusan befékezi a kerekeket;

Vezetéstámogató ablak az oldalsó ajtón: segítségével a gépkocsivezető közvetlenül látja az utasoldalon járdán közlekedőket az ajtón lévő ablakon keresztül;

Kamerák a járművön: a közvetett látóteret a kamionon körben elhelyezett kamerák növelik meg. A járda képei a Roadpad+ képernyőjén jelennek meg;

Figyelmeztető szenzorok: a védtelen közúti közlekedők érzékelését segítik az utasoldalon elhelyezett szenzorok. A sofőrt vizuális -és hangjelzés figyelmezteti veszély esetén;

Külső hangszóró: a funkció figyelmezteti a közlekedőt, amikor a jármű nem a sofőr irányába kanyarodik, tolat, vagy a gépkocsivezető a felépítményt működteti. Emellett a hangszóró figyelmeztetését kiegészíti 2 vészvillogó is, például a siketek vagy hallókészüléket használók biztonsága érdekében.

Forrás: Renault Trucks

Renault Trucks Safety

A fenti biztonsági berendezések kiegészítik a Renault Trucks kamionokba eddig is rendelhető olyan megoldásokat, mint az automatizált vészfékező rendszer (AEBS), ütközésre figyelmeztető rendszer (FCW), sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LKS), adaptív sebességtartó (ACC), elektronikus úttartás (ESC), elektromos parkolófék, automatikus motorleállítás. Az építési területen, vagy bányaterületen történő biztonságos vezetéshez az építőipari járművek szériafelszereltségként tartalmazzák az off-road módot és a kézigázt.


A Renault Trucksról

A több mint egy évszázados francia kamionmárka, a Renault Trucks a fuvarozási szakma szereplői számára kínál 2,8 és 120 tonna közötti össztömegű járműveket, valamint az áruterítés, építőipar és távolsági szállítás igényeire szabott szolgáltatásokat. A Renault Trucks márka robosztus, megbízható modelljei az optimalizált üzemanyag-fogyasztásuknak köszönhetően alacsony üzemeltetési költséget biztosítanak. A Renault Trucks termékeit és szolgáltatásait a mintegy 1500 pontból álló hálózatán keresztül ajánlja ügyfeleinek világszerte. A Renault Trucks járműveinek tervezése, összeszerelése, valamint a fő komponensek gyártása is Franciaországban történik.

A Renault Trucks a Volvo Csoport, a világ egyik legnagyobb haszonjármű, autóbusz, építőgép, ipari motor és hajómotor gyártójának része. A csoport komplett finanszírozási megoldásokat is kínál termékeihez. A Volvo Csoportnak közel 105 000 alkalmazottja van, 18 országban vannak gyártó üzemei, termékeit 190 országban értékesíti. 2018-ban a csoport árbevétele 38 milliárd € (391 milliárd svéd korona) volt. A Volvo Group tőzsdén jegyzett vállalat, melynek központja Göteborgban, Svédországban van. A Volvo Group részvényeit a Nasdaq Stocholm tőzsdén jegyzik.

Forrás és kiemelt kép: Renault Trucks

 

(Ezt a cikket 105 alkalommal tekintették meg.)