Aktuális Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Renault

Új lehetőségek a raktározásban: drónokat használ a Renault Trucks

A Renault Trucks több területen is kihasználja a drónok adta lehetőségeket: mind a raktárkezelésben és leltározásban, mind pedig a használt jármű értékesítésben hatékony segítséget nyújtanak a cég számára.

Forrás: Renault Trucks – PR-Agent Communications Kft.

Leltározó drón segít a raktározásban

Egy leltár elkészítése gyakran rendkívül unalmas a raktárosok számára. Maga a munkaművelet nem ergonomikus, ugyanazon mozdulatok sorozatos ismétlése akár mozgásszervi problémákhoz is vezethet. Ennek elkerülésére vezette be a Renault Trucks a Lyon-Saint-Priest-i hidakat és tengelyeket összeszerelő üzemében azt a megoldást, hogy a készlet ellenőrzését drónok végzik. Ezt a munkát mostanáig manuálisan hajtották végre a raktárosok speciális messzelátók segítségével.

A raktározási zónák térképeit beprogramozzák a drónba az előre meghatározott repülési útvonallal együtt, így a drón a rá rögzített 3 leolvasó segítségével értelmezi a palettákon lévő vonalkódokat. Drón használatával egy raktározási hely készletellenőrzésével eltöltött idő a tizedére, 6 másodpercre csökkent.

A drón lefotóz minden egyes pontot, így könnyedén megvizsgálható egy-egy olyan hely, ahol hibát érzékelt.

Partnerünkkel, a Hardis-szal tanulmányoztuk raktáraink felépítését, a polcrendszerek elhelyezkedését és ez alapján tudtuk meghatározni a pontos repülési tervet és végeztük a tabletre történő programozást. A drón így több száz raktárterületen tud ellenőrizni „- magyarázza Vincent Marlinge, a Renault Trucks híd -és tengelygyárának vezetője.

A raktáros számára az adatok egyszerűen hozzáférhetők és könnyedén kezelhetők. A műszer teljesen önállóan működik, a raktáros nem irányítja a drónt csak figyeli annak repülését.

A leltárellenőrzés befejeztével az eszköz kijelzi a valós raktárállapotot és megmutatja az eltéréseket. Ezáltal a logisztikusoknak csak az anomáliákra kell figyelniük, így jelentős időt tudnak megtakarítani. A drón garantálja a raktárkészlet pontosságát és megelőzi a gyártás leállását.

Fotós drónokat alkalmaznak a használt jármű központban

A Renault Trucks Lyon Saint-Priest-i használt jármű központja szintén drónokat fog alkalmazni a kamionok 360°-os fotóinak elkészítéséhez. Az így elkészülő fotók a márka használt járműveket értékesítő honlapjára, a  www.used-renault-trucks.com kerülnek majd fel. Az ügyfelek így magas minőségű fotók alapján választhatják ki a járműveket.

Minden drón 8 jeladóhoz kapcsolódik, amelyek vezetik a műszert az előre definiált repülési terv szerint. A fotók azonnal elkészülnek, a folyamatot egy operátor felügyeli. Egy jármű teljes fotózása mindössze 3 percet vesz igénybe.

A Renault Trucksnál nem teszünk különbséget az ügyfelek között, hogy az egyik használt a másik pedig új járművet vásárol. Amellett, hogy időt takarítunk meg a drónok használatával, olyan stúdió minőségű fotók készülnek, mint amelyeket az új járművekről is szoktunk” mondja Pascal Philis, Digital Solutions menedzser.

A drónos fotózást 2019 őszén kezdik el a lyoni központban, majd az ottani tapasztalatok alapján további régiókra is kiterjesztik használatát.

Forrás és fotók: Renault Trucks – PR-Agent Communications Kft.

 

(Ezt a cikket 42 alkalommal tekintették meg.)