Kategóriák

Kategóriák

Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi határprognózis – 2019 március 30 – 31.

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul 2019. március 30. és 2019. március 31. között.

Illusztráció – A Bácsszentgyörgy és a vajdasági Haraszti közötti határátkelőhely Bácsszentgyörgy közelében. MTI Fotó: Sóki Tamás

A Mura-híd felújítása miatt a Letenye Közúti Határátkelőhelyet 2019. március 18. és 2019. július 31. közötti időszakban lezárják. A híd átépítésének időszakában a Letenye – Goričan II. autópálya határátkelőhelyen kerül sor a személy- és tehergépjárművek, valamint az autóbuszok átléptetésére.  Alternatív, elkerülő útvonalként egyrészt a barcsi közúti (tehergépjárművek számára súlykorlátozás nélkül), valamint a berzencei közúti határátkelőhelyet ajánljuk igénybe venni (tehergépjárművek teljes tömegének 20 tonna korlátozásával.) A másik lehetséges elkerülő útvonal az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza, azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy ezen az útvonalon átépítési munkálatok folynak, ezért torlódásra lehet számítani.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

 Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Letenye autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban mindkét irányban 30-60 perc várakozás alakulhat ki. A személyforgalomban pénteken délután kilépő, míg vasárnap délután belépő irányban alakulhat 15-30 perc várakozás.

Somogy megye

Barcs Közúti Határátkelőhelyen esetenként a teherforgalomban 15-30 perc várakozás alakulhat ki.

Baranya megye

Udvar Közúti Határátkelőhelyen a Magyarországon keresztül utazó – a nyugat-balkáni régióból származó – vendégmunkások miatt pénteken kilépő, vasárnap belépő irányban akár 30-60 perces várakozás alakulhat ki a személyforgalomban. A teherforgalomban Udvar Közúti Határátkelőhelyen mindkét irányban 30-120 perces várakozás is kialakulhat.  

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyein – elsősorban Tompa Közúti Határátkelőhelyen – a személyforgalomban pénteken kilépő irányban késő estig, illetve vasárnap reggeltől estig akár 30-60 perces várakozással lehet számolni. A teherforgalomban Tompa Közúti Határátkelőhelyen a várakozás elérheti, estenként meghaladhatja a 60-180 percet.

Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen elsősorban szombaton és vasárnap lehet kilépő és belépő irányban esetenként akár 15-30 perces várakozás a személyforgalomban. A bácsalmási és a bácsszentgyörgyi közúti határátkelőhelyen a hétvégén a határátkelőhelyek nyitását követő, illetve zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30 percet a várakozás.

Csongrád megye

Röszke Autópálya Határátkelőhelyen pénteken a kilépő irányban a buszok és a személygépjárművek tekintetében 30-60 perces, várakozás kialakulásával számolunk. Vasárnap elsősorban a belépő irányban a busz- és a személyforgalmi sávokon 30-120 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban szombatig és a jövő héten hétfőtől.

A tiszaszigeti, valamint az ásotthalomi és a röszkei közúti határátkelőhelyeken, a hétvégén 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban elsősorban belépő irányban.

Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen, pénteken és szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő és kilépő irányban akár 60-120 perces várakozásra lehet számítani.

A személyforgalom tekintetében – elsősorban belépő irányban – estenként 30 perces várakozással számolunk. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként be- és kilépő irányban 30 perc várakozás is kialakulhat.

Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a személygépjárművek esetén 15 perc várakozás is kialakulhat mindkét irányban, míg a tehergépjárművek esetén – elsősorban kilépő irányban – 60 perces várakozás is előfordulhat.

Kiszombor Közúti hHtárátkelőhelyen a személyforgalomban szombaton és vasárnap esetenként 15 perc várakozással lehet számolni be- és kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen szombat este 22óráig a belépő irányban 60-90 perc, kilépő irányban 45-90 perc várakozás alakulhat ki a tehergépjárművek tekintetében. Szintén kialakulhat várakozás a teherforgalomban vasárnap 22 órától hétfő estig, amelynek mértéke mindkét irányban 30-60 perc lehet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Vállaj Közúti Határátkelőhelyen  a személyforgalomban ki- és belépő irányban pénteken déltől estig 15-60 perces várakozás is kialakulhat. A hétvégén reggeltől a kora délutáni időszakig a belépő irányban lehet 30-60 perc várakozással számolni. A szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt a jövő héten belépő irányban bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás.

Csengersima Közúti Határátkelőhelyen a kilépő irányban pénteken déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 15-30 perces várakozás is előfordulhat. A hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 30 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt. A teherforgalomban a hajnali és a kora délelőtti órákban alakulhat ki 60 perc várakozás elsősorban kilépő irányban. A következő héten mindkét irányban bármely napszakban szintén kialakulhat 30-60 perc várakozás.

Záhony Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalomban belépő irányban a hét minden napján kialakulhat 30-60 perc várakozás. A jellemzően péntektől vasárnapig növekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan elérheti, esetenként meg is haladhatja a 90 percet. A hétvégén szombat délutántól hétfő estig kilépő irányban is kialakulhat 60-120 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

Beregsurány Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében mindkét irányban a hét minden napján már a hajnali óráktól számolhatnak az utasok 30-120 perc várakozással, ezért javasoljuk a korlátozott nyitvatartással (07.00-19.00) üzemelő Barabás Közúti Határátkelőhely igénybevételét. Kilépő irányban az időszakosan megnövekvő forgalom miatt elsősorban a délutáni időszakban 30-60 perc várakozás kialakulhat.

Tiszabecs Közúti Határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében belépő irányban a hét minden napján a délelőtti óráktól alakulhat ki esetenként 30-60 perc várakozás.

Barabás (zárás 19.00 óra), Lónya (zárás 18.00 óra) Közúti Határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat 15-30 perces várakozás, amelynek mértéke elsősorban a határátkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 30-60 percet.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Krizsán Csaba

 

(Ezt a cikket 107 alkalommal tekintették meg.)