Bemutatták az OXXO Hungary Truck Racing Team új versenykamionját

– Magyar fejlesztésű járműre esett a választás –

Új kamionnal folytatja a versenyzést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata. A kétszeres EB győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team ünnepélyes keretek között, az AMTS-en mutatta be a járművet.

Fotó: Háfra Zsolt

2018-ban új versenyzőt szerződtetett az OXXO Hungary Truck Racing Team. A 20 éves Molnár Bendegúz jelenleg Magyarország legígéretesebb autóversenyző tehetsége, érkezésével hazánk egyetlen kamionversenyző csapata immár 100%-osan magyar összetételű. 
 
Az ifjú tehetség leigazolása után a csapat úgy döntött, hogy a 2019-es szezonra új versenykamiont vásárol a pilótának. 
 
A vezetőség választása egy MAN típusú járműre esett, amely korábban sikeresen szerepelt a FIA– Kamion Európa-bajnokság (ETRC) 2018-as szezonjában, a német Sascha Lenz vezetésével. A kamion a mezőny az egyik legjobban felkészített résztvevője volt, egyedi fejlesztéseit az OXXO Hungary Truck Racing Team korábbi mérnöke, Bakó Csaba készítette. 
 
A jármű a nagyközönség előtt az AMTS kiállításon mutatkozott be először, ünnepélyes keretek között Sárosi Brúnó csapatfőnök leplezte le és mutatta be az érdeklődőknek. Az OXXO új kamionjának megjelenése hordozza a csapat tradíciót: elődjéhez hasonlóan nemzeti színű, piros-fehér-zöld festést kapott, hogy a csapat ezzel is kifejezze az európai versenysorozatban nemzeti hovatartozását. 

Forrás: OXXO Hungary Truck Racing Team

Kiemelt kép: Zsiska Ferenc

 

(Ezt a cikket 67 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások

Ezeket olvastad már?